Vi båda tycker att julen är den bästa högtiden av alla och för att maxa julstämningen tillbringade vi en dag tillsammans med att åka till flera olika gårdsbutiker i Trelleborgs kommun på den skånska slätten. 

Dahlia och vänner

Vi inleder vår shoppingrunda med att åka till Dahlia och vänner som ligger i Maglarp. 

Julstämningen slår emot oss så fort vi stiger ur bilen. Utanför säljs julgranar, julkransar och dylikt. Inne i butiken möts vi av ett par härliga och servicemedvetna tjejer som bl.a. berättar om Dahlia och vänners långt framskridna planer att öppna ett café i anslutning av butiken. 

På Dahlia och vänner finns mycket mer än bara inredning. Här säljs även smycken, kläder och möbler. Nästa gång vi kommer hit kan vi även ta en fika.

Slättarps gård

Slättarps gård ligger strax utanför Skegrie och det är ett ställe som vi återkommer till gång på gång. Ibland åker vi hit för att handla, ibland åker vi hit bara för att äta lunch eller ta en fika. 

Slättarps gård är ett populärt utflyktsmål. Gården har expanderat mycket de senaste 10 åren. Idag finns det flera olika små butiker här som bland annat säljer blommor, inredning och kläder. Pernilla blir superglad när hon hittar den perfekta julklappen till dottern. Vi planerar in vårt besök så bra så att det är dags att äta lunch när vi är här. Som så ofta velar vi vad vi ska äta. Det är svårt att välja när vi egentligen vill äta allt från hela menyn. 🙂  Vi beslutar oss för att dela på en räksallad och en risotto. Det blir perfekt!

Livex

Du ska besöka Livex om du älskar medelhavet och vem gör inte det? 🙂 I denna gulliga lilla butik finns bland annat delikatesser, olivolja, växter och marockansk keramik.

Ulla hIlls magasin

Det första som vi känner när vi stiger in på Ulla Hills Magasin är förvåningen av att vi aldrig har varit här tidigare. Hur har vi kunnat missa denna härliga lilla butik innan?  Vi blir så begeistrade av allt det fina som finns här så vi tog bara två foto. Även här säljs det inredning, blommor och kläder. På Ulla Hills Magasin kan du också ha fest i deras fina helt inglasade uterum.

ting ute och inne

Ting ute och inne är, precis som Slättarps gård en butik vi ofta återkommer till. Här blir vi alltid köpsugna. Förutom en butik fylld med egendesignade saker, smycken och kläder m.m finns här även en visningsträdgård. 

I denna gemytliga och ombonade butik finns allt du kan tänka dig för hemmet. Här omfamnar julkänslan oss. Vi dricker årets första glögg här på Agdas.

Vilken härligt mysig dag det blev för oss på slättens galleria. Flera av butikerna har öppet året om vilket gör att vi kan shoppa här även när det inte är sommar. Med glada leenden, många påsar och några julklappar åkte vi nöjda hem.

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera