Österlen är känt för det vackra landskapet, fantastiska ständer, äppelodlingar, toppenrestauranger, rikt kulturliv, små mysiga byar m.m. Hit vallfärdar folk från när och fjärran företrädesvis på sommaren, men Österlen lockar besökare året om. Det finns många olika ställen att bo på och ett av dem är det familjära gårdshotellet Örums Nygård. Här får vi uppleva deras paket-arrangemang “Äntligen fredag”.

Det är en solig septemberdag och vi inleder vår vistelse med att sitta i loungen utomhus och njuta en stund. Direkt blir det tydligt för oss att alla är välkomna på Örums Nygård. Härligt! Gästerna på hotellet är allt från små barn till äldre pensionärer. Här möter vi också glada kompisgäng som, precis som vi, firar in helgen tillsammans. Det är en skön blandning av människor som är på Örums Nygård denna fredag

Hotellet

Örums Nygård är en generarationsgård som har funnits sedan 1700-talet. Från att det på 80-talet var grisstall blev det i början av 2000-talet ett B&B.  Örums Nygård har fortsatt att utvecklats och är idag ett gårdshotell som välkomnar såväl privatpersoner som kollegor som kommer hit och har konferens. Här finns en välrenommerad restaurang, spa-avdelning och utrymme såväl ute som inne att umgås med vänner eller kollegor.

Spa

Hotellet har en liten spa-avdelning. Här finns en pool, jacuzzi och bastu. Det finns även relax-stolar inne och ute för den som bara vill ligga och njuta av lugnet.

Äntligen fredag på Örums Nygård

I Örums Nygårds Äntligen fredag-paket ingår en trerätters middag, spa, övernattning och frukostbuffé.

Restaurangen

Det serveras alltid en färdigkomponerad trerättersmeny med främst lokala råvaror. Denna kväll inleds med ett glas bubbel.

Det kan inte bli en bättre början 🙂

Därefter får vi en förrätt som bestod av rosepeppargravat fasanbröst med jordärtskockssoppa.

Till huvudrätt serveras rotfruktsöverbakad sejrygg med brynt smöremulsion, bakad höstkål och picklad svamp.

Kvällen avslutas med ljummen nougat, choklad och kastanjeglass med saltrostade hasselnötter.

Frukosten

En sak vi båda älskar med att bo på hotell är att börja dagen med frukostbuffé, vi har dock vissa önskemål som ska uppfyllas för att vi ska bli nöjda 😉 Örums Nygård gör oss inte besvikna. Vi får goda nybakade frallor, stort utbud av pålägg, varm mat, våfflor, frukt m.m. Det var inte mycket vi saknade.

Corona-anpassningar

För Maria och Magnus som driver Örums Nygård är det viktigt att alla gäster ska känna sig trygga, trots rådande Corona-pandemi. Det finns handsprit utplacerat på flera olika ställen, i restaurangen är det långt avstånd mellan borden och frukosten serveras på olika tider, som vi som gäster får välja dagen innan. Vi får även en frukostbricka med pålägg och bröd som står på vårt bokade bord.

I närheten av Örums Nygård

Örums Nygård ligger vackert och i närheten finns det många fina utflyktsmål.

Sandhammaren

Sandhammarens strand är en av Sveriges vackraste stränder. Sandhammaren är bred och flera kilometer lång och har kritvit finkornig sand.

Kåseberga och Ales stenar

I fiskebyn Kåseberga, vid havet och hissnande branta klippor, ligger Ales stenar från år 600. Ales stenar är Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning.

Vanligtvis är det många som besöker Ales stenar, men just denna septembereftermiddag är vi nästan ensamma här.

Karl-Fredrik på Eklaholm

Karl-Fredrik på Eklaholm är en butik och galleri som har funnits sedan 2016. Här finns en härlig blandning av växter, heminredning, konst m.m. Karl-Fredrik är numera även en TV-profil med sitt egna livsstilsprogram. Det har medfört att allt fler vill besöka hans ställe och det är därför nu ett av Österlens många populära turistmål. Trots att vi är här off-season är det ganska mycket folk, men ingenting mot hur det antagligen var i somras.

När vi är här pågår en TV-inspelning och vi har tur att få träffa Karl-Fredrik då det är en paus i inspelningen.

Olof Victors

Olof Victors erbjuder fika i en mysig miljö, såväl inne som ute. Här bakas allt från grunden och det märks! Det går bra att köpa med sig bakverk, sylt m.m. hem.

Vi har varit på Österlen otaliga gånger. Denna helg inser vi att vi aldrig kommer tröttna på att åka hit. Det finns ständigt nya platser att upptäcka och det är härligt att återkomma till gamla favoriter. Tack Örums Nygård för ännu en fantastisk Österlen-vistelse och för att fick uppleva ert lilla paradis.

/Magdalena & Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera