Tre veckor. Vi har tre upplevelserika veckor framför oss. Hoppas att du vill följa med oss på vår resa! Denna gång reser vi tillsammans med två andra familjer. Sammanlagt är vi 12 personer. Ett härligt gängt! 😀

Bergzights Guest House

Efter en lång flygresa landade vi i Kapstaden vid 2-tiden på eftermiddagen. När vi hade hämtat ut våra hyrbilar körde vi direkt till Bergzights Guest House där vi skulle bo de första två nätterna. Huset är beläget med utsikt över Table Mountain. Det går inte att tvivla på vilket stad vi befinner oss i!

Jag har varit Kapstaden många gånger tidigare. Det var dock nästan 17 år sedan jag vara här senast. Naturligtvis har en hel del ändrats i staden, men det kändes väldigt hemtamt att vara tillbaka.

The Africa Café

Första kvällen åt vi på The Africa Café. Det gjorde vi för att vi vill få Afrikakänsla med en gång. All serveringspersonal är klädda i traditionella kläder och hela restaurangen är inredd med i afrikansk stil.

På The Africa Café har de en färdigskapad meny. Denna kväll blev vi serverade 14 olika afrikanska rätter. Oj oj oj, vilket god mat! Vi var alla överens om att vi åt mat som vi annars antagligen inte beställt, så som exempelvis antilop. Spännande och kul när det dessutom är gott. Om du går till The Africa Café får du mer än god mat. Du får en helhetsupplevelse med sång, dans och ansiktsmålning om du vill det. Vi kunde inte fått en bättre start på vår resa. Vi är framme! Vi är tillbaka i Afrika!

/ Magdalena

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera