Innan jag bokar en resa är det många saker jag googlar, precis som jag skrivit om tidigare. Prisläget eller prisindex är ännu en sak jag vill veta. När vi bokade vår resa till Jamaica var vi införstådda att det inte är jättebilligt på Jamaica, enligt Forex 2017 års prisindex är Jamaica 94. Jamaicas prisindex visar vad det kostar att vara på semester på Jamaica jämfört med Sverige, som har värdet 100 i prisindexet. 

Restaurangpriser

När vi bokade vår resa hade vi också koll på att det är mycket all-inclusive hotell på Jamaica. Första veckan bodde vi på ett vanligt hotell, där vi kunde lägga till för att ha all-inclusive men vi tycker att det räcker med en vecka all-inclusive på vår resa. Vår andra vecka hade vi bokat Seagarden, ett hotell som är ett all-inclusive hotell. Första veckan hittade vi några mysiga restauranger på stranden. Det var rätt så dyrt och tog oftast närmre en timme för att få frukost, lunch eller middag. Våra favoritrestauranger i Negril kan du läsa om i ett tidigare inlägg. Så om jag ska vara ärlig så var det en lättnad denna gången med all-inclusive de sista dagarna. Att slippa vänta på maten var så värt det, men tyvärr så var inte den maten lika god.

Min man gick ut på gatan för att köpa god och billig jerkkyckling, när vi var kvar på stranden. Han kom tillbaka något missnöjd, han fick betala 22 US-dollar för en grillad kyckling utan något till. Så det blev inte fler jerkkycklingar från gatan. Vad vi tyckte om det prisläge? Tja en aning dyrt. Eller vad tycker du?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5092-768x1024.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5061-768x1024.jpg

Vi gillade väldigt mycket på Jamaica, men ett minus var att det var en rätt dyr resa när det är som för oss två vuxna, en tonåring och två barn som reser./ Pernilla