Vår semestervecka i Albanien var mest en sol- och badresa, men jag hade som plan att besöka Kruja och Durres, min plan gick i lås:).

Att hitta taxi var inte helt enkelt därifrån där vi bodde, p.g.a. att det inte alltid syns att det är taxi. De på vårt hotell hjälpte oss med att boka taxi. Vi fick en chaufför som inte kunde ett ord engelska. Ibland tycker jag det är charmen med att resa att vi inte riktigt förstår varandra, men efter mycket kämpande så kan man oftast “prata” litegrann. Vi kom aldrig till någon förståelse med vår chaufför.  Vi åkte två gånger med honom och vi förstod inte varandra. Det som är mindre bra är att när man har en taxichaufför som kan prata engelska finns det en möjlighet att komma nära och få mer information om landet, om människorna och även få tips som man inte bör missa när man besöker deras land.

Kruja

Kruja är en medeltidsstad som är belägen på sluttningen till Sari Salltik-berget.

Denna mannen satt och spelade traditionell albansk musik när vi kom. Vi var några stycken som samlades runt honom, han fortsatte att spela och han sken upp, ställde sig upp och både dansade och sjöng för oss.

Jag och min son vandrade runt här medans de andra satt och vilade benen nedanför fästningen. Fästningen är från 500-talet.

Skräckblandad förtjusning när man ser ett hus som hänger ut över kanten.

Det fanns även en marknad i Kruja, marknaden visade sig vara en traditionell marknad, till barnens besvikelse. Med andra ord ingen shopping denna dagen heller.

Durres

Vi var en dag i Durres, Albaniens största hamnstad, med vår taxichaufför. Vi tittade i shoppingvaruhus, vi hittade inte så mycket att handla. Men det som dottern och sonen köpte var både billigt och fint. Vi besökte romerska amfiteatern från 100-talet. Det är den största amfiteatern på Balkan och kunde under sin tid ha 20 000 åskådare.

/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *