Historien om Sotnosens Korvcafe´ handlar om två sköna och knasiga korvmadammer. Vewe och Bubban, som båda två är utbildade gastronomer. De kom på idén om korvcafé när de utbildade sig. När de under sena kvällar drack en del rosé på deras kooperativ där de bodde då.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8498-768x1024.jpg

Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte jätteglad för korv och ordet korvcafé tilltalade inte mig först. Men bara av att jag kom till caféet med en fantasifull inredning så blev jag mer nyfiken.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8452-768x1024.jpg

Maten

När jag fick smaka maten så var jag helt övertygad om detta vinnande konceptet. Det var fantastiska smaker och en lekfull meny som var tilltalande för ögat med. Om jag nu ska erkänna lite mer så tog jag inte korv min första runda när jag tog mat. När jag satt där och njöt av sallad, bröd och köttbulle kom jag på att jag äter ju inte en enda korv när jag är på ett korvcafé. Gör om gör rätt tänkte jag till mig själv, så jag gick och tog korv, som var både smakrik och upplevdes vara väldigt hög kötthalt i.

Dessa korvmadammer visade på en lekfullhet och en kreativitet i dukning och matlagning. Se bilden nedan där de serverar mat i en kruka, väldigt dekorativt.

Man skulle kunna tro att det är en tavla, men det är det inte, det är en sallad:)
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8467-1-768x1024.jpg
Mycket korv här:)

Toaletten

Ett besök även på toaletten rekommenderas på Sotnosens korvcafé. Det är en överfull toalett med prylar, vart du än tittar, så du får vara beredd på att det tar lite tid att vara på toaletten och hinna titta på allt. Och när du har tittat färdigt så måste du ju även prova korvglasögonen och kanske även ta en selfie som jag gjorde. Med andra ord det finns risk att det blir en lång kö till toaletten.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8475-768x1024.jpg

Vistelsen var en pressresa som gjordes tillsammans med Kristianstads kommun.

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera