MerLion

Singapore är Sydostasiens minsta land som består av huvudön med samma namn samt ytterligare ca 50 små öar. Jag har varit i Singapore vid ett par tillfällen tidigare och jag tycker att det har varit en supertrevlig stad att tillbringa några dagar i till och eller ifrån semesterns slutdestination. Många med mig förknippar nog Singapore med skyskrapor, renlighet, hypermodernt och lyx.

Denna gång åkte vi till Singapore som enda destination. Vi hälsade på våra vänner i nio dagar. Stämmer mina tidigare tankar om Singapore eller förändrades det något under under denna vistelsen?

Med enkelhet går det att tillbringa nio dagar i Singapore.

Svaret på frågan är både ja och nej. Allt det jag tänkte om Singapore innan jag åkte hit igen stämmer, men jag har vidgat mina vyer och insett att Singapore även är en grön stad som inte bara består av skyskrapor. Det finns även mycket mer att uppleva i Singapore än vad jag tidigare trott.

Huvudsyftet med denna resa var att umgås med våra vänner som bor här. De bor på ön Sentosa ca 20 minuter med bil från stadskärnan. Vi tillbringade naturligtvis mycket tid där, men vi besökte även andra delar av Singapore.

Att se och göra i Singapore

Det är som sagt lätt att fördriva nio dagar i Singapore. Då det inte var första gången vi var i Singapore, valde vi att främst göra saker och besöka platser som vi inte gjort och sett tidigare. Fast vissa platser är så klart värda att åka till igen. Här är några av de ställen som vi inte hade besökt tidigare

Botaniska trädgården

Något som överraskade mig är att det finns otroligt många parker i Singapore. Enligt wikipedia finns det 75 parker i Singapore. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_parks_in_Singapore

Vi gick till Botaniska trädgården en tidig förmiddag innan det blev för varmt ute. Botaniska trädgården är en grön oas som såväl lokalbefolkningen som turister besöker. Här känn storstadsstress och skyskrapor långt bort.

Singapore är en av två städer i världen där det finns en tropisk regnskog. Botaniska trädgården är även världsledande inom orkidéforskning. I orkidéträdgården som ligger inne i Botaniska trädgården lär det finnas mer än 1000 olika orkidéarter.

Gardens by the bay

Sedan invigningen 2012 är Gardens by the Bay en av Singapores främsta sevärdheter. Förutom 18 jättestora konstgjorda träd finns här även två växthus – The Flower Dome och Cloud forest.

Varje kväll är det en 15 minuter lång pampig ljus- och ljusshow i Garden by the bay. Mysigt att stå i den varma kvällen, efter en god middag och njuta av denna show.

Little India

Stadsdelen Little India är en färgstark och spännande stadsdel. När vi strosar runt här möts vi har färgglada hus, matdofter, tempel och ett myller av folk.

Om du kommer hit kvällstid kan jag rekommendera dit att ta dig till Serangoon Road, som så vackert lyses upp då mörkret infaller sig.

Är du shoppingsugen och tycker du som min dotter, att Gekås i Ullared är himlen på jorden? Då ska du gå till Mustafa Center. Shoppingcentret är öppet dygnet runt och här finns verkligen ALLT.

Kampong Glam

I Kampong Glam, de arabiska kvarteren är det gatan Haji Lane som lockar många besökare. Hit gick även vi en kväll. Supertrevligt område!

Arabiska kvarteren
Arabiska kvarteren

50th Storey Skybridge,

Det finns flera olika sky walks i Singapore. Vi valde den som sannolikt är minst känd. 50 våningar upp i sju vanliga bostadshus finns där en sky walk som förbinder alla hus. För en liten entréavgift får allmänheten vistas här. Här är det vidunderlig utsikt över stadens många skyskrapor.

Shophouses

Det finns inte bara skyskrapor i Singapore. Det finns, så klart,vanliga hus också. Sedan finns där 6500 – 7000 så kallade shophouses. Vissa av de smala husen är från 1800-talet. Traditionellt sett är det ett gammalt butikshus med en smal fasad. Husen finns lite överallt i här, bland annat i Emerald Hill.  

Under vår resa åt vi på många fantastiska ställen. Så vill du har restaurangtips inför din resa till Singapore ska du hålla utkik efter nästa inlägg. 🙂 / Magdalena

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera