Det var ännu en underbar majdag. Solen sken och termometern stod på 26 grader. Vår destination denna fredag var Båstad, som ligger ca en och en halv timme från där vi bor. Ett besök på hotell Riviera Strand har länge funnits på vår önskelista. Äntligen var det dags! Riviera Strand utnämner sig själv att vara ett familjelyxhotell så när vi, tillsammans med våra familjer, rullade in i Båstad var våra förväntningar höga. Redan när vi steg in i foajén kändes det bra. När vi kom in på vårt rum kändes det ännu bättre och när vi gick runt på hotellområdet och ner på stranden kände vi att här kommer vi garanterat få en fantastisk vistelse.

Läget

Riviera Strand ligger precis bakom sanddynerna utanför den lilla kuststaden Båstad på Bjärehalvön i nordvästra Skåne. 

Båstad är en mysig liten stad med en hamn full av liv, även innan högsäsongen har kommit igång.

Strand

Hotellet

Välkomna till Riviera Strand! I den här foajén kan vi inte annat än att känna oss välkomna!Riviera Strand stod klart sommaren 2015. Inredningen är modern och hemtrevlig på samma gång.

Hotell
Poolhus med lounge
Hotell
Hotellobby

Den här terrassen bjuder in till …

Bubbel

…ett glas bubbel i solen.

Rummen

Hotellet har 147 olika lägenheter. De är rymliga, moderna och fräscha och alla har havsutsikt. Härligt att sitta på balkongen och blicka ut över stranden och havet. Vi bodde i en deluxlägenhet som har två sovrum, pentry och vardagsrum. 

Aktiviteter

Gillar du bara att relaxa eller är du en person som tycker om att hitta på saker när du är på semester? Du kanske tycker om att göra lite av varje? Riviera Strand tillgodoser allas önskemål. Här finns aktiviteter som passar såväl stora som små. Det finns ett fint gym, uppvärmd pool, klättervägg, lekrum och diverse utomhusaktiviteter. Ingen behöver gå sysslolös. Om du inte vill, förstås! När du känner för att ta det lugnt kan du bara strosa runt och njuta av omgivningarna. Varför inte gå en runda på stranden? Eller ta en tur i den lilla skogen? Annars kan du bara sitta och slappa i någon av loungerna, eller på bryggan. Ett kvällsdopp i solnedgången är också otroligt rogivande!

Matsalen

Hotellets matsal är rymlig och har fin inredning.  Det som vi främst föll för var den fantastiska utsikten! Dinner with a view! Vi åt fler olika rätter från Á la carte-menyn. Allt vi åt var väldigt gott och fint upplagt. Att hotellet har barnfamiljer i fokus märks även i restaurangen. Varje kväll serveras en barnanpassad buffé till alla yngre gäster. Eftersom vi var där en fredag serverades, så klart, tacobuffé.  

Ett hotell som är vad det utlovar

Wow är det ord vi främst förknippar med Riviera Strand. Hotellet är ett familjelyxhotell, precis som det utger sig för att vara. Vi gillar atmosfären, aktiviteterna, inredningen, rummen, hotellområdet och naturligtvis läget. Att majdagen och kvällen bjöd på sommarvärme förgyllde, såklart, hela upplevelsen. Vi älskar att resa utomlands, men när vi var på Riviera Strand kände vi ingen längtan att vara någon annanstans.

/Magdalena och Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera