Vi kom fram till Cocoon meetings på eftermiddagen och började med att få något kallt att dricka inne i en av kokongerna där de har glamping. Wow vilket ställe!

Glamping

Det var mörkt, svalt, härlig inredning och väldigt väldigt inbjudande.

Hotellet

Jag bodde inne på hotellet på Cocoon meetings, vilket också var en fröjd. Titta på tapeten i taket, det låter kanske konstigt, men det var så snyggt och även vilsamt att ligga i sängen och skifta mellan att ligga och titta ut på åkern eller att ligga och titta upp i taket.

Mitt rum gick i grönt, och vad jag förstår så har de olika rummen olika nyanser och inredningar.

Restaurangen

Vi åt fantastisk mat under vår vistelse. På Cocoon meeting använder de svenska råvaror och många av ingredienserna är även närproducerade.

Ett axplock av vår goda femrätters-middag. Trots att jag är skåning var det första gången som jag såg raps i maten. Det var väldigt dekorativt och det smakade även gott!

Bästa starten innan en god frukost är, enligt mig, en löptur i finfin omgivning i lantlig miljö. Jag hade dock svårt att hitta en runda, så det blev några turer åt olika håll.

Även frukosten tilltalade mig, med många olika söta uppläggningsfat och mycket gott att välja på.

Forsakar vattenfall

Forsakar-ravinen som är ca 40 meter djup ligger i ett naturreservat, vilket innebär att träd som dör och faller flyttas inte på. Det finns skyltar där man uppmanas att inte gå nere i ravinen p.g.a rasrisk och att det inte underhålls på något sätt.
När vi var där gick vi ändå nere i ravinen (som många andra) och då kan man komma ända fram till vattenfallet. Här finns Skånes två högsta vattenfall med en fallhöjd på 8 och 10 meter.  Under en promenad i den trollska skogen är det lätt att förstå att det finns historier om både jättar, pysslingar och näcken i denna omgivning.

Vi promenade även uppe och tittade nedåt på vattenfallen. Det finns en utsiktsplattform som vi gick ut på där man har fin sikt nedåt på vattenfallet.
Jag har varit vid Forsakar vattenfall på våren och sommaren. Då är det grönt på träden, både ljusgrönt och senare under säsongen blir det lite mörkare grönt. Jag tror att det måste vara helt fantastiskt vid Forsakar när det är höst och en sprakande färgskala. Forsakar i vinterskrud skulle också tilltala mig. Med andra ord kan Forsakar besökas vilken årstid som helst. Besöket hänger bara på, du vet det där med inget dåligt väder och rätt kläder :-).

Vistelsen var en pressresa som gjordes tillsammans med Kristianstads kommun.

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera