Hyra bil

Hyra bil kan, det kan man tycka att det borde inte vara så svårt. På vår roadtrip i Skottland visade det sig inte vara så enkelt som vi tänkt. Vi bokade bil hemifrån och vi hade hittat ett väldigt bra pris. Mycket billigare än de andra biluthyrarna. Här borde varningslamporna blinkat, larmat och varnat oss, men det gjorde de inte. Vi bokade en bil och vi visste att vi skulle åka shuttlebuss till och från flygplatsen till bilfirman. På avresedagen blev vårt flyg rätt mycket försenat, och vi landade såklart senare än planerat. Väl framme vid biluthyrningsfirman så var det stängt. Inte det roligaste när man flugit, blivit försenad och bara vill ha sin bil och sova några timmar innan den efterlängtade roadtripen ska starta.

Vad göra?

Vi tog oss till vårt hotell med taxi, sov några timmar och tidigt på morgonen var vi på biluthyrningsfirman igen. Vi skulle hämta vår förbetalda och förbeställda bil. Det visade sig dock att när man hyr bil från en billig biluthyrningsfirma så gäller det att ha läst det finstilta (vilket vi inte hade gjort). De berättade då för oss, att iochmed att vi inte hämtade bilen igårkväll så är bilen uthyrd nu. MEN de hade en eller två dyrare prisklasser som vi kunde hyra istället. Vi var inte i det bästa förhandlingsläget, så det var bara att betala och hoppas att få bilen så fort som möjligt. Mannen som hjälpte oss såg sin möjlighet att tjäna pengar på oss, han erbjöd många olika dyra alternativ som vi kunde välja till. Exempelvis fria mil och vår plan var ju att köra många mil på Skottland. Min man som hade bättre koll på vårt kontrakt än vad jag hade sa att vi redan betalt och bokat fria mil. Ojdå det hade biluthyrare glömt att vi hade sa han. Vad vi lärt oss av detta? Tja det vi har fått bekräftat är iaf att billigast är inte alltid bäst;). Jag vill dock tillägga att om vi landat i tid och de inte hunnit stänga tror vi att detta hade fungerat väl och då hade det varit billigast är bäst.

En av våra vägar som vi körde på i Skottland.

Vad är din erfarenhet av att hyra bil och har du något tips?

/Pernilla

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera