Jag har bara hört gott om San Diego innan jag åkte hit. Staden som ligger precis norr om gränsen till Mexiko är USA:s åttonde största stad. Det är en stor stad som ändå lyckas ha en småstadscharm. San Diego gjorde mig inte besviken! Nedan har jag listat några av de platser som jag besökte tillsammans med min bardomsvän.

Gaslamp district, centrala San Diego

I kvarteret Gaslamp finns 94 olika historiska byggnader. Här finns det ett stort utbud av restauranger, barer och klubbar.

Vi bodde på Courtyard by Mariott i Gaslamp, vilket vi är nöjda med. Det är en bra utgångspunkt i en central, mysig och händelserik stadsdel.

Hotellfrukost i USA brukar sällan vara en höjdare, men Courtyard imponerade för här ingår frukost från Starbucks som ligger inne i hotellet.

Balboa Park

Balboa Park är Nordamerikas största stadspark. Här finns bl.a. 17 museeum, olika trädgårdar och världens största utomhusintrument som är en orgel. Om du, precis som vi, kommer hit en söndag får du möjlighet att av att uppleva en orgelkonsert. Mäktigt!

På söndagar är det även möjligt att besöka Houses of Pacific relations. Det är 32 olika hus som representerar lika många kulturer. Houses of Pacific relations främjar multikulturell välvilja och förståelse genom utbildnings- och kulturprogram.

Vi besökte, så klart, det svenska huset. Här träffade vi en gullig svensk kvinna som har bott i San Diego i 40 år.

Kolla så många fantastika uppfinningar som svenskar har gjort. Detta och mycket annat, så som Vasaskeppet och swedish fika, får de som besöker det svenska huset ta del av.

Coronado island

Cornado island är förbundet med fastlandet med en bro. Stranden här anser många är USA:s finaste strand. Stranden är lång, bred och sanden är vit. Jag som är van vid Skånes fantastiska kritvita sandstränder brukar sällan bli imponerad av sandstränder runt om i världen. Stranden på Coronado island är faktiskt en av få undantag.

På Coronado island ligger även berömda hotel del Coronado. Hotellet byggdes 1888. Här har filmer, med bland annat Marilyn Monroe spelats in och en rad superkändisar har bott här.

Många besöker Cornado för att segla, SUP:a, surfa och paddla kajak. Det finns även en golfbana som sägs vara av hög klass.

La Jolla

La Jolla är en pittoresk och exklusiv stadsdel. Hit kommer många för att spela på den världsberömda Torrey Pines Golfbanan. Vi som som inte spelar golf åkte, som många andra, hit för att njuta av den karga kusten, fina stranden och se på sjölejonen som trivs här.

La Jolla ligger ca 20 minuters bilfärd norr om centrala San Diego.

Vi åt en härlig salladslunch på Duke´s innan vi lämnade La Jolla.

Old town, San Diego

I San Diego Old town bildades San Diego på 1700-talet-. Nu finns Old Town State Historic Park, med mer än två dussin byggnader som skildrar hur det såg ut här tidiga mexikansk-amerikanska perioden 1821-1872.

På den tiden var det en mexikansk by, vilket det nästan känns som än idag.

Här ligger mexikanska restaruanger och affärer på rad. Jag gillar verkligen mexikansk mat, så jag njöt av kvällen på Freds Mexican café.

Efter San Diego körde vi till Joshua Tree nationalpark. Här kan du läsa om den upplevelsen.

/ Magdalena

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera