Lissabon har verkligen under året 2017 varit en upcoming stad. Allt mitt googlande och alla de instagram och bloggar som jag följer, har gjort mig ännu mer nyfiken på Lissabon. Nu var det äntligen min tur att utforska Lissabon tillsammans med mina tre barn och min mamma:)!

Lillebror skulle också har med sig sin resväska och denna drog han tappert även om det var mycket tidigt på morgonen.

Flygresan

Vi flög tidigt, vilket resulterade i att vi var framme tidigt i vår lägenhet. Lägenheten hyrde vi genom Booking i området Parque das Nacoes. Vi hade endast handbagage med oss, men när vi kom på flyget så blev våra väskor utplacerade för det var fullt med väskor där vi satt. Men när en har världens duktigaste barn i 3,5 timme utan underhållning så vet en att barnen har erfarenhet av att resa och vänta.

Lägenheten vi hyrde

En superfin marklägenhet med poolen precis utanför och endast en minut till tunnelbanan och några fler minuter till akvariet och linbanan som är några av sevärdheterna i området. Nackdelen som vi hade lite svårt att vänja oss vid var att vi var tvungna att gå genom ett stort garage för att komma ut.

Varken jag eller min mamma är vindrickare…undrar hur många som lämnar ett portugisiskt vin när de får det gratis ;)?

Solen sken och det var som en fantastiskt fin sommardag så vi badade och hängde vid poolen.Vi hade hela poolen för oss själva, för de boende i området var det ju en vanlig arbetsdag.

Parque das Nacoes

På eftermiddagen var det dags att utforska närområdet och vi promenerade längs vattnet.

Vi åkte linbanan som går precis bredvid akvariet och korsar floden Tejo. Tur och retur kostade 6 euro per person. En mysig tur med fin utsikt över området och Vasco da Gama bron som är Europas längsta bro.

Vi stannade till i en musikpark, mest för vår minstings skull, men tror att vi alla fem uppskattade den och vi var tvungna att prova de olika sakerna som gick att spela musik med.

Vi avslutade dagen med shopping i varuhuset Vasco da Gama. Om minstingen tyckte att det var tråkigt att gå i affärer? Han har nog aldrig varit så nöjd:).

/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *