Båstad är en mysig ort på Bjärehalvön i Skåne. Halvön har många fina platser som lockar sina besökare, främst sommartid. Vi har flera favoriter på Bjärehalvön, däribland Torekov, Hovs Hallar och Hallands väderö. Under en helg i september upplever vi många godbitar av Bjärehalvön och Helsingborg i samarbete med Visit Helsingborg. Vi inleder helgen med att besöka Norrvikens Trädgårdar och Båstad.

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens trädgårdar ligger några kilometer från centrala Båstad. Denna milda fredag i september promenerar vi runt här och njuter av allt det vackra.

Norrvikens Trädgårdar firar 100 år i år och det gör de med temat renässansen, både i blomsterarrangemang och installationer.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5911-768x1024.jpg

När vi är här förbereds det för bröllop och vi ser brudparet och deras gäster. Det måste vara helt underbart att gifta sig i denna blomstrande omgivning. Det är så fint här att vi, som aldrig har tänkt tanken att förnya våra löften med våra män tidigare, helt plötsligt börjar drömma om att förnya våra löften här i sällskap med våra nära och kära.

Vi njuter av en gofika i det ljusa och vackra Orangeriet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6005-768x1024.jpg
Ett av många mysiga ställen att sitta på, här på Norrvikens Trädgårdar.

Pensionat och restaurang Hjorten i Båstad

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6126-768x1024.jpg
På Pensionat Hjorten i Båstad har du möjlighet att låna cyklar vilket vi tycker är ett bra sätt att ta sig runt på när vi är någonstans.
Klart det ska vara tavlor med tennis på när man är i Båstad.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6136-768x1024.jpg


Pensionatet ligger bara ett stenkast från havet. Det är även nära om man har lust att ta en promenad ner till hamnen och Båstad centrum.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6114-768x1024.jpg
Båstad
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1735-768x1024.jpg
Båstad hamn

Restaurang Hjorten

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6118-768x1024.jpg


När vi kommer in är det hög stämning i restaurangen. Med väldigt god service erbjuder Christoffer oss ett annat bord än det tilltänkta, vilket vi är glada för. Det är hög ljudnivå bland de andra gästerna och vi hade helt omöjligt kunnat höra varandra om vi suttit i närheten av dem.

Hur är maten undrar du nog? Där finns några rätter från À la carte menyn att välja mellan. Vi båda två väljer scampi till förrätt och oxfilé tournedos till huvudrätt och det är så himla gott!!

Eftersom det är så bra läge på pensionatet kan vi starta lördagsmorgonen på bästa sätt med en promenad nere på stranden, innan vi lämnar mysiga Båstad för att utforska Helsingborg.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_2112-768x1024.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_2109-1-768x1024.jpg

/Magdalena & Pernilla

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera