Hermanus är främst känt för att det kommer valar till bukten vid staden några månader per år. Här kan du beskåda valar från land, vilket är unikt. Jag minns Hermanus som en sömnig stad längs sydkusten. Det visar sig att staden har blommat upp och är nu en idyllisk stad som är värd att besöka även om det inte är valsäsong. 

Hermanus är omgivet av berg, hav, klippor och milslånga kritvita stränder. Stadskärnan är gemytlig och det finns många olika trevliga restauranger, caféer och affärer. Det är mysig småstad som är vackert beläget, helt enkelt. 

The Cliff Walk

The Cliff Walk vid Hermanus är en 12 km lång gångstig som slingrar sig längs den vackra kuperade kusten. Stigen börjar vid New Harbour och avslutas vid Grotto Beach. 

Stigen passerar många stränder och när det är valsäsong går det att se valar när du går längs stigen.


Härligt start på dagen! Kl 7 på morgonen och ändå var det, som synes, varmt och svettigt att gå The Cliff walk. 

Grotto Beach

Innan resan utforskade vi vad vi ville se och göra. Jag ville gärna åka tillbaka till ställen jag besökt tidigare, men jag ville lika gärna upptäcka nya platser. En sådan plats blev Grotto Beach.  Enligt Måns Zelmerlöv är detta en av Sydafrikas vackraste stränder. Jag säger inte emot honom. 🙂

Stranden är lika vit och finkornig som stränderna hemma i Skåne. En stor skillnad jämfört med stränderna hemma är att denna är över 2 mil lång och är omgiven av små berg. Fantastiskt vackert!

Walker Bay Manor

Waker Bay Manor ligger precis vid The Cliff Walk. Detta Guest House har egentligen allt du kan önska dig för en fantastisk vistelse. 

Superfina rum med utsikt mot poolen.
Bra sällskapsutrymme

Servicen var också bra. Som sagt, det borde inte finnas något att klaga på ändå kände vi alla att det finns ett stort MEN med Walker Bay Manor. Ett men som trots allt jag nämnt ovan gör att jag inte kan rekommendera dig att bo här. Det är något med hur ägarinnan pratar om svarta människor som medför en olustig känsla. Hennes berättelser känns inte verklighetsförankrade och jag skulle egentligen vilja utmana henne i hennes uppfattning. Något som jag ganska säkert gjort hemma. Men inte här. Jag kan inte riktigt svara på varför, men jag tror det handlar om att jag dels bodde i hennes hem och dels för att det känns meningslöst att försöka ändra någons uppfattning som sitter djupt rotad. Jag har försökt göra det under mina tidigare Afrikaresor, men samtalen har slutat i frustration. Har du varit med om något liknande? Hur har du gjort då? 

The Wine Glass 

Här i Hermanus har vi haft ännu två riktigt bra restaurangupplevelser. The Wine Glass  är en tapasrestaurang i toppklass. Som namnet antyder finns här även många olika viner att välja mellan. 

Det lär finnas mer än 100 olika vinsorter här . Jag gillar verkligen deras vinlista som finns på väggen. 
När vi var i Knysna blev vi helt sålda på ostron, så det var självklart att vi skulle äta det här också. Jonathan blev också nyfiken på ostron och ville prova. 

Vad tror du att han tyckte? 🙂

The Walker Bay Grill

Sydafrikaner kan verkligen det där med att tillaga kött till perfektion.  På The Walker Bay Grill åt vi tonfisk och kött av olika slag. Allt var lika gott! 

Förutom att maten var sagolikt god var servicen superb. Då vi inte fick tag på en taxi körde en av de anställda oss tillbaka till Walker Bay Manor. Svårt att se att det skulle kunna hända hemma. 

/ Magdalena

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera