Joshua Tree National Park är en av USAs vackra naturskatter. Knappt en timmes bilfärd från Palm Springs, där två ökenlandskap möts, ligger nationalparken döpt efter trädet Yucca brevifolia  (Joshua tree på svenska).

Nationalparken är öppen året runt. Förutom de karaktäristiska träden finns djur, öken och bergiga landskap. Det är en utmärkt plats att vandra, klättra i klippor och bara njuta av de annorlunda och häftiga omgivningarna.

På en utsiktsplats i Joshua Tree National Park

Det finns många vandringsleder i Joshua Tree National Park. Här finns vandringsleder som passar alla, såväl en vältränad vuxen som ett barn. Vi var uppe tidigt innan det blev allt för varmt. Dagens temperatur utlovades till 38 grader. Vi hade tur att det fläktade skönt när vi var i parken. Det visade sig också att den vandringsleden vi hade valt inte alls var så tuff som vi trodde den skulle var. Det blev en behaglig tur, med andra ord. 🙂

Glamping på Castle House Estate, Joshua Tree

Vi bodde utanför parken, strax utanför den lilla staden Joshua.

Castle House Estate finns två tält, två torn och en campingvagn. Vi valde att bo i tält. Om du bor i ett av tornen kan du sova på taket och sova under stjärnhimlen. Det är två killar som har köpt marken och kommit på idén att göra det till en udda, men fantastisk plats för besökare.

På kvällen satt vi utanför tältet och pratade och tittade på stjärnhimlen. Otroligt mysigt!

Vi gick upp tidigt dagen efter för att uppleva soluppgången. Det var värt att ställa klockan 5.30 för att uppleva det här.

Ibland är det svårt att återge en plats genom foton. Så känns det nu. Mina foto gör sig inte rättvisa. Det var en fantastiskt upplevelse att glampa på Castle House Estate. Om du någon gång har vägarna förbi, tveka inte att tillbringa en natt här!

/Magdalena

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera