Sardinien visar så många söta byar för oss, Castelsardo, på öns nordkust är ännu en söt by med många mysiga små gränder.

Vi promenerar runt och kommer till en höjd med utsikt över stadens söta hus med många olika pastellfärger.

Vi laddar inför Sveriges fotbollsmatch.

Vi promenerade runt i byn och denna dagen önskade vi tidig lunch då magarna kurrade. Detta visade sig vara lite svårare, då de håller rätt hårt på sina italienska öppettider. Så vi köpte frukt och körde vidare för att stanna till i nästa by och få lite lunch. Vi blev lite förvånade för de första dagarna runt Alghero har vi kunnat äta mat när än magarna var hungriga. Vi märkte också att i området runt Olbia var det desto svårare att äta middag tidigt, då restaurangerna på kvällen inte öppnar oftast förrän kl 19:30.

Elefantklippan

En bit ifrån staden Castelsardo finns där en klippa som ser ut som en elefant. Roccia dell Élefante, elefantklippan som skulpterats av väder och vind. Redan innan vi åkte till Sardinien var det självklart för mig att åka hit. En av anledningarna är att jag som liten samlade på elefanter. På Instagram var det många som gissade hur många elefanter jag har. Jag fick gissningar från 275-1000, men rätt svar är ca 1250 st. Samlar du eller har du samlat på något?


/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *