Tunisien? Ska du åka till Tunisien? De överraskande reaktionerna lät inte vänta på sig när jag berättade att jag skulle åka till Tunisien. Landet var, i ärlighetens namn, inte med på min topplista över länder jag vill besöka. Trots det tvekade jag inte en sekund när jag fick möjlighet att åka dit. De jag känner som har varit i Tunisien har varit där på en klassisk charterresa för många år sedan där sol och bad har varit i fokus. Min resa blev något helt annat – jag åkte på en rundresa i en liten del av norra Tunisien där syftet var att uppleva en del av allt Tunisien har att erbjuda sina besökare. Jag kommer i en bloggserie ta med dig på min en vecka långa rundresa. Hoppas att du vill följa med!

Tunisien

Tunisien ligger i Nordafrika med Medelhavet, Algeriet och Libyen som grannar. På min rundresa hinner jag bara se en bråkdel av landet men ändå får jag uppleva väldigt mycket. Vi har ett välfyllt program som tar oss till olika platser och upplevelser. Det jag tar med mig mest från min resa är besöken på historiska platser, möten med människorna, de fina stränderna, nya smakupplevelser, kulturen och inte minst besöket på vingården och olivgården. Det där med att gå på spa två gånger på en vecka är också väldigt härligt. Du förstår nog redan att jag är mycket nöjd med min resa till Tunisien.

Direktflyg med Nouvelair mellan Stockholm och Tunis.

Efter många års uppehåll finns det nu äntligen direktflyg mellan Stockholm och Tunis igen. Det är Tunisiens andra största flygbolag, Nouvelair, som gör satsningen. Första flighten lyfte den 19 juni i år. Flyget, som tar 180 passagerare, går varje måndag. Det tar endast 3 timmar och 45 minuter att flyga till Tunisien. På den korta tiden och med endast en timmes tidsskillnad kommer du till en annan världsdel där det finns mycket spännande att upptäcka.

Den 11 september i år utökar Nouvelair sin satsning i Skandinavien och börjar flyga till Tunis från Köpenhamn. Den flygresan går ännu snabbare, efter endast 3 timmar och 20 minuter landar du på Tunis-Carthage flygplats om du flyger från Kastrup.

Efter drygt en timmes försening, p.g.a. att många har för stort handbagage med sig som måste checkas in, kan vi äntligen lämna Arlanda. Vi som reser ihop är jag, Maria (fantasydining.com), Christian (matochresebloggen.se), ett härligt gäng reseproducenter och arrangörer för golfresor samt representanter för Tunisiska turistbyrån.

Flygplansmat brukar sällan vara något att hurra över. Maten, framför allt fisken Nouvelair serverar, är faktiskt riktigt god. Vi planerar att dricka vin till maten. Enligt prislistan kostar en liten flaska 0,5 euro. Det låter väldigt billigt. Kan det stämma? Det är en fråga som vi aldrig får svar på. Personalen informerar på såväl ditresan som hemresan att vinet är slut. Det blir en flaska ljummen Prosecco istället. Flygresan flyter på väl och när vi landar kommer vi snabbt genom passkontrollen. Det tar dock ett bra tag att få våra väskor. Nåja, jag är framme och spänd av förväntan. Känslan när jag har en hel resa är framför mig är nästan oslagbar. Då är väntan på en väska inte hela världen.

Hotel Golden Carthage

Hotel Golden Carthage utanför Tunis är ett femstjärnigt hotell som vi bor på i en natt. Det blir gryning innan jag går och lägger mig. Jag är jättetrött men jag funderar ändå en stund på dagen. Det var länge sedan jag reste själv. Det var hissnande 30 år sedan jag reste runt i Afrika på egen hand. Det känns nästan som ett helt liv sedan. På den tiden var jag orädd och nyfiken på allt. Idag är jag fortfarande nyfiken men inte riktigt lika modig längre. Jag reser inte själv nu, men jag reser med personer jag aldrig tidigare träffat. Så lite modig är jag nog ändå. 🙂 När jag satt på tåget från Malmö till Stockholm var jag lite nervös. En vecka kan vara lång tid. Nervositeten försvann så fort jag träffade mitt resegäng och den återkom inte på hela veckan.

Efter fyra timmars djup och välbehövlig sömn är det dags att gå upp. Att säga att jag är superpigg vore att ljuga. Jag piggnar dock snart till när jag sätter mig med min frukost vid hotellpoolen. Idag ska vi åka till Karthago! Spännande!

Utsikt från min balkong. Det har blivit ljust innan jag går och lägger mig.

Om min första dag i Tunisien kommer jag skriva om i morgondagens inlägg. /Magdalena

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera