Innan vi åkte till Portugal hade jag läst lite om Sintra, men jag hade ingen aning om att det fanns så mycket att titta på där. Jag hade inte heller någon aning om att det skulle kännas som att jag var i en sagovärld.

Min plan var att jag, mina tre barn och mamma skulle hyra en taxi som kunde ta oss runt i Sintra till några sevärdheter. Vi tog tåget från stationen Rossio i Lissabon där vi köpte tågbiljett, 5 euro per person tur och retur till Sintra. När vi kom till Sintras tågstation så vällde det guider och hopon hopoff- personal som ville sälja sina turer. Jag sa nej och letade efter en taxi- eller tuktuk-chaufför. Vi hittade inga storbilar, när jag hittade en stor tuktuk sa de att vi inte kunde åka med p.g.a. att de inte tar barn under 7 år. Så vi valde till sist en guide som kunde köra oss runt och det blev en heldagstur.

Quinta de Regaleira

Vårt första stopp var Quinta de Regaleira som är från 1800-talet och är med på UNESCO världsarvslista. Quinta de Regaleira var ett toppenställe att vara med barn på. Där fanns mörka grottor som vi gick i och fick använda våra mobiler att lysa med. Höga smala torn och väl uppe på tornen var det finfin utsikt. Ett litet vattenfall som en kan gå bakom och underjordiskt torn som är 27 meter djupt ner i jorden.

Ett underjordiskt torn. Efter att benen fått sitt med klättrande och springande så åt vi lunchen på en restaurang vid stranden och fötterna svalkade vi i havet.

Minstingen tyckte att mamma åt maskar till lunch….

Azenhas do Mar.

Magiska Pena Palace

Vackra Pena Palace.

En härlig dag när det känts som jag befunnit mig i en saga med sagolika slott och magiska trädgårdar. Men en sååå trött mamma på tåget tillbaka till Lissabon. Tur mormor var med och roade så jag kunde sova.

/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *