Cocoon Meetings är ett gårdshotell som ligger i nordöstra Skåne. Här fick jag och min man en välbehövlig paus från vardagssnurren. Vi fick möjlighet att njuta av varandras sällskap och äta fantastisk mat i en lugn och omhändertagande miljö, mitt i den vackra naturen.

Cocoon Meetings inbjudande reception.

Boendet

Coocon Meetings finns endast 10 rum, vilket möjliggör en familjär atmosfär. Alla rum är inredda olika och de är placerade i två hus.

Vacker tapet i taket och utsikt över trädgården i ett av rummen.
I detta rum går det att sitta länge och njuta av utsikten.
Här bodde vi under vår vistelse på Cocoon Meetings

Middag i orangeriet

Alla måltider serveras i orangeriet. Borden är utställda med så pass stort mellanrum att det känns tryggt att sitta och äta middag här trots pågående Corona-pandemi.

Välkomna till bords!

På Cocoon Meetings serveras alltid en femrättersmeny. Vi valde vinpaketet till middagen. Maten i sig visade sig vara utsökt, men kombinationen av vällagad mat och välanpassad dryck till gör middagen än mer fantastisk.

Middagen inleddes med rökt vildgåsbröst, hyvlat äpple och pepparrotskräm. Vilken start! Vi började undra om någon av de andra rätterna skulle kunna mäta sig med denna rätt. Det visade sig att vi inte behövde oroa oss för det…

Rätt två. Wow! Zucchini, starka brytbönor, rostad sesam och chokladmole. Denna rätt var så mycket godare än den lät. Tänk att choklasmolen var det som satte pricken över i:et i denna rätt.

Tredje rätten var absolut inte sämre än de två tidigare rätterna. Den ugnsstekta dovhjorten tillsammans med rostad potatis, sommarkål, bakad rotselleri och kantareller smakade l j u v l i g t!

Rätt fyra bestod av olika ostar och vi avslutade denna magnifika middag med att äta vit choklad, färska bär samt fläder- och citronsorbet. Vi konstaterade att det var väldigt länge sedan vi åt så god och välkomponerad middag som vi gjorde denna kväll.

Mätta och glada efter middag som vi sent ska glömma.

Frukost i orangeriet

Det är tydligt att Cocoon Meetings är noga med att göra anpassningar utifrån rådande pandemi. Vi fick själva välja vilken tid vi ville äta frukost. Vi gäster fick komma med en kvarts intervall, vilket gjorde att vi hunnit ta vår frukost från buffén innan nästa sällskap kom.

Vi var inte speciellt hungriga när vi gick till orangeriet på morgonen för att äta frukost, men ändå slank det ner en hel del. Hur skulle vi kunna motstå allt de goda som fanns på buffén? 🙂

Konferens på Cocoon Meetings

Cocoon Meetings satsar stort på konferenser. Det är lätt att förstå varför. Här erbjuds du och dina arbetskamrater de bästa möjligheterna att i en fridfull miljö stanna upp, reflektera och låta kreativiteten flöda. Cocoon Meetings erbjuder exklusivitet, vilket innebär att de bara tar emot en arbetsplats i taget.

Båda husen på Cocoon Meetings har sällskapsrum, vilket passar perfekt för större sällskap. Om du exempelvis kommer hit på konferens med din arbetsplats har du inte bara ett hus för dig själv, utan det finns även möjlighet att samlas i ett rum i huset.

Du och dina arbetskamrater kan också få tillgång till en av gårdshotellets kokonger som, såklart, också ligger mitt i naturen. Här, i det gröna rummet, kan du sitta i en bekväm fåtölj bredvid brasan och blicka ut genom panoramafönsterna. Avskilt, lugnt och harmoniskt. Det bästa sättet att ladda sin egen och arbetsgruppens energi.

En viktig del på en konferens, tycker jag, är att det ska finnas möjlighet att röra på sig. En kort promenad från Cocoon Meetings, genom bokskogen, ligger Forsakar, som är Skånes högsta vattenfall.

Här avslutade vi vår fantastiska vistelse på Cocoon Meetings. På återseende!

/Magdalena

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera