Skottland har länge stått på min önskelista, mest p.g.a naturen som jag har sett på bilder och filmer. Isle of Skye är en av Skottlands ca 790 öar. Att det finns så många öar var verkligen inget jag visste innan vår resa hit. När jag läste på var vi skulle köra runt i Skottland blev Isle of Skye ett av mina måsten. Naturen där såg helt otrolig ut. Vi bestämde oss för att vi ville upptäcka Isle of Skye, även om det innebar några timmar i bil från Edinburgh.

Naturen på Isle of Skye

Naturen på Isle of Skye är både dramatisk och det är ett magiskt sagolandskap. Bilresan tog ca fem timmar från Edinburgh till bilfärjan som vi tog från Mallaig till Armadale på Isle of Skye. Vi hade inplanerat några stopp i högländerna på vägen. När vi utforskat Isle of Skye och skulle åka vidare tog vi bron som byggdes 1995 och som sitter ihop med fastlandet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC01080-1024x683.jpg

Från denna båt såg jag en delfin simmandes, Jag blev överraskad men såklart jätteglad. Delfiner är fantastiska djur. Delfinen simmade upp över ytan och sen simmade den snabbt iväg.

Varför heter ön Isle of Skye? Det sägs att det kommer från fornnordiska Skyey som betyder molnön, då man tror att det var vikingar som gav ön det namnet p.g.a att ön ofta är täckt med dimma.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC01185-1024x683.jpg

Portree

Portree är huvudstaden på Isle of Skye. Vid hamnen i Portree ligger en länga med färgglada hus som ofta porträtteras när Portree kommer på tal.

Lower Deck, en mysig restaurang som verkade vara mycket populär. Det var mycket folk som köade och vi hade turen att få bord och maten vi åt var vi så nöjda med.

Kilt Rock

Kilt Rock är en havsklippa som fått namnet för att klippan anses likna en kilt. Mealt-vattenfallet är ett häftigt fall som stupar rakt ner för de höga klipporna.

Det finns en stor gratisparkering som ligger precis intill, så det är lätt att ta sig dit.

Historien om denna bild med mig och mina solglasögon är att min dotter tycker ofta att jag är för positiv. Inför vår Skottlandresa visade det regn varje dag enligt väder-appen, jag packade såklart ner regnjacka OCH solglasögon. Om jag fick användning för dem? Både här på denna bild och många tillfällen till:).

Fairy Pools

Fairy Pools är ett långt vattenfall med ett antal små ”bassänger” intill klipporna där man kan bada. När vi var här var det ca 14 grader i luften, så vi badade inte men det fanns några modigaste simmade omkring i det kalla vattnet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_7095-768x1024.jpg

Restaurangen The Oyster Shed

Ett tips som vi fick av Andy och Lin Nea på vårt B&B. Det såg inte så speciellt ut, men maten den var så god. Det var färsk fisk, hummer och ostron. Så om du är i trakterna, åk dit! Detta var inget jag hade läst om, varken i reseböcker eller i sociala medier, men vi var långt ifrån ensamma där så det är ett populärt ställe.

Whiskydestilleri

Ett besök på åtminstone ett Whiskydestilleri när du besöker Skottland skulle jag säga är ett måste. Vi bokade en rundvisning på Italiker i förväg.

Old Man of Storr

Old Man of Storr är en gigantisk sten uppe på ett berg. Vi var där tidigt och fick parkeringsplats. Vi har fått höra att de kan komma galet mycket folk här. Räkna med en timme och 30 min för att gå upp och ner och några pauser till fotovila.

Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle är beläget på en liten ö precis innan Isle of Skye. Det är Skottlands mest populära slott och det sägs att det även är det mest fotograferade slottet i Skottland. Många filmer har spelats in här, varav Mio min Mio är en utav många filmer.

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera