Visst är det roligt med olika aktiviteter. Många aktiviteter kostar pengar, men det finns faktiskt saker att hitta på i Malmö som är gratis. Härligt att det finns gratisaktiviteter att välja på, speciellt på ett långt sommarlov. 

Biblioteket

På Malmö Stadsbibliotek är det, såklart, gratis att låna böcker. Utöver det finns det möjlighet att komma hit och pyssla, se på film och lyssna på olika föredrag.

Kul i Malmö

Under sommarlovet finns det mycket att göra som är gratis. Kika in på Kul i Malmös hemsida för att se aktuell information. På sommaren kan du som är mellan 6 och 20 år bl.a. gå seglarskola, gå på boxningsträning, spela badminton och mycket mer. Det finns dessutom många gratisaktiviteter på Ribersborgsstranden som Kul i Malmö arrangerar.

Malmöfestivalen

Malmöfestivalen är Nordens största festival i stadsmiljö. Festivalen håller på i åtta dagar. Under Malmöfestivalen får alla besökare möjlighet att bl.a gå på konserter, se på film- och teaterföreställningar, lyssna på debatter och på samtal med kända gäster. Det arrangeras även tävlingar. Det är också en möjlighet att ta del av mat från världens alla hörn.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8323-768x1024.jpg

Sommarlovsmorgon

Sommarlov spelas in i Bejers park i Kirseberg. Inspelningen håller på mellan kl 9.00 och 10-30, måndag – fredag. Det är bara att dyka upp. Det brukar vara mycket populärt att se på Sommarlov så det är bra att vara på plats tidigt. Det är nämligen ”först till kvarn”, som gäller.

Temalekplatser

Det finns ett 20-tal olika temalekplatser i Malmö. Alla temalekplatser har ett visst tema som lekplatsen är uppbyggd efter. https://malmo.se/Kultur–fritid/Idrott–fritid/Barn-och-unga/Temalekplatser.html. Våra favoritlekplatser under åren har varit Bondgårdslekplatsen och Trädgårdslekplatsen.