Sätra Bruks Herrgård har ett läge som är magiskt med skog och sjö runt hörnan med fina vandringsleder. Här finns även en massa möjligheter till att sitta ner och njuta av stillheten. Jag har haft möjligheten att vistas på Sätra Bruks Herrgård i tre omgångar under detta år. Vid första tillfället möttes vi av snö i januari månad och nu sista tillfället i maj var det grönt, med blå himmel och sol.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4561-1024x768.jpg

Boendet

Det finns fem olika byggnader att bo i, och de är inredda lite olika. Vi har bott både i de gamla gårdarna med randiga tapeter och gammal stil inne på rummen till Nygården. Nygården är det modernaste och om du har tur har du utsikt över Edsån.

Maten

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8806-768x1024.jpg

Maten på Sätra Bruks Herrgård har viltprofil, vilket märks. Jag har aldrig ätit så mycket älg som dagarna tre när jag varit på Sätra Bruk. Maten är smakrik, vacker och mycket av maten är från herrgårdens marker eller närproducerat. Exempelvis är älgen från deras marker, fisken från deras vatten och svampen från deras marker. Såå lyxigt och gott!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8626-768x1024.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8627-768x1024.jpg

Bastu

Vid alla tre tillfällena jag var där badade vi bastu och vid två tillfällen doppade vi oss i Edsån i deras “hajbur”. Jag tänker att “hajburen” är byggd för att det är strömt i ån. I vintras när jag var där skulle vi basta och ta ett dopp i ån, men isen var så tjock att personalen på Sätra inte hade redskap att göra hål i isen. Vi löste vårt kallbad med att vi fick rulla oss i snön istället. Det var en ny upplevelse för mig som skåning, då snö är en ovanlig ingrediens i den skånska vintern. Vid mitt sista besök var det 10 grader i vattnet och några simtag kunde tas innan det var dags att värma sig i bastun igen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8715-768x1024.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4579-769x1024.jpg

Utemiljön

Utemiljön på Sätra Bruks Herrgård är ljuvlig och det finns många ställen med bänkar där man bara vill sitta och lyssna på fåglarna och njuta av allt vackert.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8803-768x1024.jpg

Vandringsmöjligheter

Det finns tre slingor som är olika långa som du kan promenera i Tivedens Nationalpark, när du utgår från Sätra Bruk. Om du är här, gå dem, det är en fantastisk miljö oavsett årstid. Den enda årstiden som jag inte sett Tiveden i är höst och jag kan tänka mig att den är magisk med alla färger som det kan vara då.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4615-768x1024.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8710-768x1024.jpg

/Pernilla

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera