Vulkanön Lanzarote tillhör Kanarieöarna och ön skapades för ca 20 miljoner år sedan. När vi åkte runt på ön så var lavafälten återkommande och nästan en fjärdedel av öns yta är idag täckt av lava. Lanzarote kallas ibland för de 1000 vulkanernas ö och ibland vet jag inte om det är berg eller vulkaner som vi ser när vi åker runt på denna vulkanön.

Redan när vi var hemma hade vi bestämt oss för att besöka någon vulkan, då min lille kille är så intresserad av vulkaner. Väl på Lanzarote så tog vi taxi från vårt hotell till Montanas del Fuego, Eldsbergen, i nationalparken Timanfaya. Väl där åkte vi runt med buss, ca 40 min tog bussturen och vi fick se många vulkaner och lavatunnlar. Vår minsting var helt fascinerad och tittade ut på alla vulkaner. Även om han var missnöjd att inte få se någon flytande lava, men den känslan delar jag inte med honom. Vi fick direkt efter utflykten söka på youtube och titta på flytande lava, då blev han lite mera nöjd. Jag bara älskar när det blir så när vi reser och vi måste söka mer information på nätet för det är någon av oss som vill veta mera.

Det är en utflykt som passar de flesta, men om du förväntar dig att du ska gå runt på vulkanerna så är det inte det som du gör här. 

Såå intresserad!!

På några ställen kan det bli upp till 100 grader precis under marken och där visade de olika experiment. Vi fick se konstgjorda gejsrar där en parkvakt hällde i vatten och inom några sekunder så sprutade det upp vatten. Vi fick även se naturugnar där torrt gräs antändes av värmen. 

Det var verkligen en dag som jag, min yngsta son och min mamma uppskattade. 

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera