Montenegro – våra tre favoriter

Montenegro, ett land som jag nästan inte riktigt visste fanns för mer än 20 år sedan när min fina vän åkte dit. När hon kom hem och visade foto (på den tiden när foto framkallades), så klev Montenegro in på min önskelista på länder som jag vill besöka.

Det tog några år 😉 , men i somras var det dags för mig att besöka Montenegro i en tre-generationsresa. Jag, min mamma, hennes man, min moster, och min tre barn åkte till Montenegro i en vecka.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0198-1024x768.jpg

Vi valde att bo i Petrovac och vi åkte charter dit. Fokus var på sol och bad och några småturer så även jag skulle bli nöjd. Semestern började lite tråkigt, det var grått och regn och det fanns inte riktigt med i vår planering. Under två regniga dagar upptäckte vi Petrovac och dess omgivningar, vi badade i regn utomhus och vi badade i inomhuspool. Sedan kom äntligen solen igen. Så njutbart!

Nedan kommer min topp tre i Montenegro, utan någon rangordning:

Lucice beach

I Petrovac finns en strand, men bara några minuters gångväg ligger den finare Lucice stranden som vi oftast gick till.

Både här och på många andra stränder i Montenegro så badar du i kristallklart vatten.

Kotor

Vi åkte båt i Kotorbukten , som är Europas sydligaste fjord. Kotor är byggt med en mur runt staden och här finner du små gränder. Om du vill ha bästa utsikten över staden rekommenderar jag att du vandrar upp till Sankt Johns fort, en svettig promenad uppåt, som tar cirka 40 minuter.

På vägen till Kotor stannade vi till en stund på den bilfria pyttebyn Perast.

Gamla stan, Budva

Jag hade läst både ris och ros om gamla stan i Budva, men jag ville ändå själv uppleva den. Min plan var att vara innanför ringmuren när det var färre folk. Jag och min yngsta son begav oss dit tidigt på morgonen, innan allt öppnat, vilket var toppen. Affärerna öppnade sista stunden vi var där, men vi var inte där för affärernas skull utan jag var där för att njuta av de gamla husen. Vi njöt av de trånga gränderna, stranden och möjligheten att prata lite med människorna som faktiskt bor inne i Gamla stan.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0065-768x1024.jpg

Jag och mitt gäng var nöjda efter en fin vecka i Montenegro och vi har med oss nya upplevelser och ett nytt land (för de som räknar länder).

Jag och mina kids<3

/Pernilla

8 thoughts on “Montenegro – våra tre favoriter

  1. Fina bilder från fina platser! Gillade hela Kotorbukten mycket! Både staden, men också att köra runt längst bukten. Bodde några dagar på en camping där. Jättefint! 🙂

  2. Intressant att se bilder från en plats som jag besökte 30 år sedan. Ser onekligen lite annorlunda ut nu – helt klart finare än hur det ser ut på mina blekta gamla pappersfoton! 🙂

  3. Jag har varit här på den tiden landet tillhörde Jugoslavien, så det är länge sedan. Var ofta här i gamla Jugoslavien på semester redan på 60-talet. Var då både i Kotorbukten och i Budva. Tror senast jag var på plats var 1976.
    Väldigt roligt och intressant att nu här komma tillbaka. Skulle nog inte känna igen mig här idag. Stort tack för ett fint inlägg med vackra bilder. Och jag förstår att det blev en fin resa.
    Kram

    1. Alltid lika kul när du följer med. Varje gång du delar med dig av dina resor så förstår jag hur mycket du har rest och upplevt, galet mycket! Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *