I november månad besökte jag och min man Gdansk en weekend, en fredag till måndag. Gdansk är faktiskt perfekt för en weekendtur, både nära (40 min med flyg) och mycket prisvärt.

Prisvärt

Vi reste tur och retur från Sturup (Malmö) för 200 kr per person, galet billigt. Även hotell med spa och frukost var otroligt billigt, så denna weekendturen var en av de billigaste vi gjort.

Hjälpsam man

I vissa länder är det lättare än i andra att vara turist i. Tacksam för tydlig markering när man kommer till ett land där man inte förstår språket. Trots tydlig markering hade vi en del problem när vi skulle lösa tågbiljett. Vi hade då turen att det kom en polsk man som numera bor i Sverige. Han hjälpte oss att köpa tågbiljetter från flygplatsen in till centrum med ett tågbyte. Han erbjöd sig att vi skulle vara nära honom för att han skulle visa oss vart vi skulle byta. Så himla tacksamma var vi för den hjälpen.


När vi var framme i centrum och skulle säga hejdå och tack för hjälpen, så envisades han med att bjuda oss på typiska polska kakor med olika fyllningar. Vi ville betala för oss, men han vägrade det, utan han ville bjuda oss. När vi sagt hejdå så var jag lyrisk, det är ju det här som gör det fantastiskt att resa att prata med människor som vi annars aldrig träffat och som i detta fallet även få hjälp. Känslan av att få smaka en polsk favorit som vi annars aldrig hade köpt gjorde mig såå glad denna första dag i Gdansk. 

Mums vid floden Motlawa
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_2972-768x1024.jpg
Gdansk

Gdansk är en historisk stad med ett härligt läge vid Östersjön. I Gdansk har du möjlighet att besöka kyrkor, titta på gamla monument, promenera runt på de historiska gågatorna och åka båt vid säsong. 

Mysiga kullerstensgator i den gamla staden
Husen i gamla staden är så fina, jag vet inte hur många bilder jag tog….
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_3207-768x1024.jpg
Kärlekslås

Vilken miss

Vilken miss vi gjorde!! Vi skulle gå på Andra världskrigets museum, när vi kom dit så var det stängt på måndagar. Du vet känslan när man tror att man är resvan och har koll på saker…. Så glömmer man (vi) att kolla öppettiderna dit man ska. Det är ett av mina tips, kolla öppettiderna innan du beger dig till den sevärdhet du vill uppleva:).

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera