Stränderna är precis så vackra som jag innan resan till Sardinien både läst och sett bilder på. Vi har inte varit på alla Sardiniens stränder (helt omöjligt ju😀, men det känns som att det finns fina stränder överallt), men vi har provat över 10 st och alla har varit väldigt fina på olika vis.

Alghero

Vi bodde precis på Lido beach, så vi var där ett par ggr. Långgrund strand, med mycket tång som vi såg dem forsla bort varje dag. Havet var väldigt klart. Nackdelen är trafiken som går precis bakom en när man är på stranden.
Maria Pia stranden är en strand som kantas av pinjeskog och som vi upplevde mer populär bland italienarna själva. Det är en vackrare strand och mer liv än på Lido beach. Tack vare pinjeträden så finns det även naturlig skugga att slappa i.

La Pelosa

Vilken strand! En vacker strand med vit sand och ljuvligt kristallklart vatten. Vår plan var att komma dit tidigt på morgonen för att komma innan värsta ruschen, det lyckades vi inte så bra med. Vi var framme vid kl 10 och på stranden var det redan fullt med folk. I vattnet guppade små båtar som sålde kläder och smycken. Vi lade oss höger om restaurangen, där fanns lite sand och lite klippor, vi låg i sanden och vi märkte inte av att det var proppfullt på stranden där vi var. Så det är mitt bästa tips om du vill njuta av denna stranden!

Golfo Aranchi

Andra veckan bodde vi några hundra meter bort från stranden Golfo Aranchi. Liten sandstrand men ändå med bra plats för oss på stranden. Möjlighet att hyra Sup och trampbåtar. Två restauranger finns på stranden, vi provade den ena men barnen tyckte inte om maten så vi valde att inte äta på stranden de andra gångerna.

Golfo Aranchi

Costa Paradiso

Vår plan var från början inte att komma hit men när vi förflyttade oss så tog vi en omväg och stannade till och badade här. De stränderna vi hittade i Costa Paradiso hade ingen sandstrand, men otroligt klart vatten och vi tittade på olika vattendjur som lever bland stenarna.

Maddalena öarna

Stränderna här var helt otroliga så de får ett eget inlägg och en massa bilder från de underbara stränderna.

/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *