Sydafrika har under de senaste åren blivit ett de största vinproducerande länderna i världen. För 350 år sedan planterades den första vinrankan i Sydafrika. Idag finns det hundratals vingårdar i vindistrikten ca 45 minuter från Kapstaden.  Under vår resa har vi valt att besöka  flera vingårdar i närheten av Stellenboch och Francshhoek.

Franschhoek

Det sägs att Franschhoek  ligger i en av världens vackraste vindalar. Det är inget jag betvivlar. Här är verkligen jättevackert! Staden är grundad av franska hugenotterna och Franschhoek betyder det franska hörnet på afrikaans. De franska arvet vad det gäller mat och vin märks exempelvis genom att flera vingårdar har franska namn och att staden anses vara Sydafrikas gastronomiska huvudstad.  

Vackert när solen går ner och ljuset reflekteras på berget

Winetram

Åka Winetram är ett smidigt sätta att ta sig till de olika vingårdarna.  Det finns åtta olika rutter att välja mellan. För vår del var det lätt att välja vilken vi skulle åka. Det fanns nämligen endast platser kvar på den grå linjen. Ett hett tips är med andra ord att boka biljetter i förväg! Vi är mycket nöjda med vår vingårdstur som tog oss till fem olika vingårdar. 

För en billig peng smakade vi många olika goda viner i fantastiska miljöer. Utöver vin slank det ner goda charkuterier också. 

Le Lude

Stellenbosch

Stellenbosch är den näst äldsta staden i Sydafrika och det är också viner från detta område som de flesta förknippar med Sydafrikanska viner. Förutom närliggande vingårdar finns det ett stort utbud av affärer, caféer och restauranger i vackra Stellenbosch.


Vi bodde Lovaine, en vingård strax utanför staden.

Spier

Spier, som är en av Sydafrikas äldsta vingårdar, ligger strax utanför Stellenboch. Spiers viner är bland de mest prisbelönta i landet. Detta är den största vingården vi besöker under vår Sydafrikaresa. Byggnaderna är vackra och inredningen likaså. 

Hit hittar många besökare som vill prova och köpa vin, ta en picknic i de vackra omgivningarna eller äta en bit mat. Personligen föredrar jag att besöka mindre vingårdar, men jag beundrar verkligen Spier för deras engagemang för hållbarhet och etiskt ansvarsfullt företagande. Det medför en positiv skillnad för många människor och för miljön, vilket de har fått flera omnämnande för. 

/Magdalena

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera