Något av det mest svenska vi kan göra är väl att fika. Det finns, så klart, jättemånga olika caféer i Malmö. De stora cafékedjorna finns här, men när vi fikar på stán föredrar vi små mysiga caféer. Här är några av de cafeér som vi brukar besöka.

Café Systrar och Bröder

Detta fik har vi besökt många gånger genom åren. Systrar och bröder erbjuder hemtrevlig atmosfär, goda bakverk, frukostbuffe´ och smarriga mackor. Vid fint väder finns det möjlighet att sitta  på deras lilla uteservering. Detta är barnvänligt café, även om det är ganska trångt mellan borden. Det finns tillgång till barnstolar. Caféet passar med andra ord alla från liten till stor.

Adress:  Östra Rönneholmsvägen 26

Lilla kafferosteriet

Lilla Kafferosteriet ligger mitt i centrum. Här kan du ta en god fika inne i det mysiga fiket eller vid fint väder kan du slå dig ner på gården. Här har de ett frukostpaket så att du kan kombinera din frukost helt efter din egen smak. På Lilla Kafferosteriet serverar de även enklare luncher och god kakor. Om du är sugen på att fördjupa dig i kaffe kan du boka kaffeprovning som varar i 1 – 1,5 timmar.

Adress. Balzargatan 24

Slottsträdgårdens kafe´

Mitt i grönskande Slottsparken ligger mysiga slottsträdgårdens kafé. Här kan du slå dig ner i växthuset med en god fika eller en välsmakande lunch. Vid ett besök på Slottsträdgårdens kafé är det faktiskt svårt att tro att vi nästan befinner oss nära myllrande centrum. Fika här är rogivande!

Adress: Malmöhusvägen 8

/ Magdalena & Pernilla