Denna helg var det min tur att uppleva Kristianstad. Lika viktigt som det är att göra saker på tu man hand när man är en familj, så är det viktigt, och också väldigt kul att göra saker tillsammans med sin familj. Nu var det dags med upplevelser med familjeinriktning. Min familj är jag, min man, och mina barn som är 6, 15 och 18 år. Alltså lite spridda åldrar och inte helt lätt att hitta aktiviteter som passar oss alla.

Quality Hotel Grand

Vi bor på Quality Hotel Grand. Ett fräscht hotell ligger i centrala Kristianstad nära Tivoliparken.

Sotnosen i Fornborgen i centrala Kristianstad

Restaurangen Sotnosen i Fornborgen, ligger i Tivoliparken. Vi har tur att träffa korvmadammerna och vi får möjlighet att höra deras historia och resa till där de är idag. Sötnosens filosofi är att busa med husmanskosten och erbjuda Kristianstadsbor (och även andra såklart) nordisk mat med asiatisk touch.

Kristianstad teater

På Kristianstad Teater, som även den ligger i Tivoliparken, sätts det upp flera olika musikaler om året. Det visas en på föreställning på våren och en på hösten och en massa annat där emellan också . Teatern är inte så stor men väldigt fin med rött och guld vilket gör att den känns pampig i det lilla. Den är en av de äldsta teatrar i Sverige som används.

Vi ser teatern Alice i underlandet. Den sagan kan jag tycka är lite konstig och den kan vara svår att förstå för barn ibland. Jag tycker att Underhållningspatrullen lyckas med att fånga både mig och min familj i sagans värld och det blev även en del skratt ibland.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6571-768x1024.jpg

Laserdome

Jag har provat laserdome flera gånger, men för vår minsting som är sex år är det första gången. Det visar sig at han gillar det lika mycket som resten av familjen. Vi gömmer oss, skjuter motståndarna med laservapen, skrattar och svettas.

Biljardgolf har ingen av oss provat på tidigare.
För att förklara hur det ser ut så kan det jämföras med bangolfbanor som står på ben. Vi spelar med biljardkö och en golfboll och reglerna är detsamma som bangolf.

Shadys Burger i Kristianstad

Lunchen äter vi på Shadys Burger, som finns på flera ställen i Sverige. Hamburgare är alltid gott, och efter att ha lekt på förmiddagen så kurrar magarna. På Shadys Burger serverar de saftiga burgare med goda tillbehör.

Minas Chokladstudio

I Trollebygdens landskap ca 2 mil utanför Kristianstad hittar du smaskiga Minas chokladstudio. Det är ett mysigt hus med genuin cafékänsla. Här finns även en chokladbutik så du kan köpa med dig hem olika gotter.
Vi åt olika chokladefterrätter och kakor. Mina berättar att de har olika kurser här och det är även möjlighet att exempelvis få chokladmassage.

Hela familjen är supernöjda över ett härligt dygn i Kristianstad och för att vi alla fem kunde vara med på alla aktiviteterna. Det är extra kul, tycker jag. / Pernilla

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera