Mer eller mindre mitt på Garden Route, vid en lagun, ligger den charmiga staden Knysna. De flesta stannar i Knysna för att det är en mysig stad och för att  det är en bra utgångspunkt för att utforska närområdet. Av precis samma anledningar valde vi att stanna  i Knysna i fyra nätter. 

Pezula Hotel

Efter att ha bott på tre olika ställen  resans första fyra dagar var det skönt att slå sig till ro några dagar. Vi har bott på fantastiska ställen inledningsvis. På väg till Knysna pratade vi om att det nästan var synd att vi skulle bo på hotell. Vi gillar verkligen att bo på Guest Houses. Det känns både gemytligt och familjärt. 

När vi checkat in på Pezula, och utforskat hotellet kände vi direkt att vi nog ska klara oss bra här i fyra nätter. 😉

Hotellet ansåg att det inte fanns plats för två extra sängar, så varje familj fick vars två rum
Underbart att få starta dagen med en god frukost och med denna utsikt!
Efter spa-treat. Hotellets spa hade väldigt förmånliga priser för barn vilket gjorde att Alice kunde unna sig fyra olika behandlingar. 🙂

Vi är alla överens om att detta hotell når en toppplacering vad det gäller hotell vi har bott på. Vi tog det ganska lugnt när vi var i Knysna. Några av oss åkte till Tsitsikama National Park och några spelade golf. Utöver det njöt vi av poolhäng och god mat på några av Knysnas många restauranger. 

Knysna  Waterfront

Waterfront är det mest populära området i Knysna. Här finns en hamn, restauranger, affärer och bostäder. Det är en skön avslappnad atmosfär samtidigt som det känns lyxigt. 

En fördrink innan middagen på restaurang Sirocco.
Sushi, sushi, sushi. Supergott och jättebilligt!
Här åt vi ostron för första gången. Vi blev positivt överraskade. Det var riktigt gott!

Vid Waterfront utgår båtar och kryssningsfartyg. Många restauranger har utsikt över lagunen. Vi hade ett par jättemysiga kvällar här.

/Magdalena

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera