Vi är båda födda och uppväxta i Malmö. Det är många år sedan vi flyttade utanför staden, men i hjärtat känner vi oss fortfarande som Malmöbor. Vi älskar och är stolta över vårt Malmö, staden har mycket underbart att erbjuda sina invånare och besökare. Vi vill förmedla våra guldkorn och vi har därutav upprättat en guide – Travelsis bästa Malmötips.

Malmö – parkernas stad

Malmö har under många år kallats parkernas stad med anledning av att det finns många vackra parker i staden. Det känns därför naturligt att skriva om några av de 15 stora parker som finns i staden.

Folkets Park

Folkets park är inte bara Malmös äldsta folkpark utan den 125 år gamla parken är faktiskt världens äldsta folkpark. Här finns det mycket att göra. I parken finns bl.a. Malmös mest populära lekplats, äventyrsgolf, terrarier, plaskdamm att bada i, kulturhus och restauranger. Vill du bara ta det lugnt finns det många platser i den lummiga parken som du kan göra det.

Kungsparken

Kungsparken ligger i centrala Malmö och är vår favoritpark. Det är en stor park som bjuder in till härliga promenader, lek och ”parkhäng”. Kungsparken är en av de första parkerna i Sverige som är ritad och utformad av en landskapsarkitekt. Parken började kallas Kungsparken efter Kung Oscar den andre invigt restaurangen i parken.

Den restaurang som kungen invigde finns nuförtiden Casino Cosmopol.

I direkt anslutning till Kungsparken ligger Slottsparken.

Pildammsparken

Pildammsparken är Malmös största park och ligger söder om centrala Malmö. Det finns två dammar i parken. Runt den största löper en slinga som är populär för många motionärer använder när de ska ut på joggingtur.I Pildammsparken finns även en amfiteater, Pildammsteatern, där det under sommartid sätts upp olika teaterföreställningar. Tallriken är en stor cirkelrunt gräsområde där många kommer för att ha picnic. Det är även här många utomhuskonserter hålls. Det var ex här på Tallriken Avicci gjorde sin sista spelning. 

Stapelbäddsparken

Stapelbäddsparken ligger i Västra Hamnen i den nordvästra delen av centrala Malmö. Detta är ingen grönskande park utan det är en aktivitetspark. I parken finns bland annat norra Europas största och bästa utomhusskatepark. Det finns även en boulderpark för dig som gillar klättring. Parken har även stora ytor som passar bra för rollerderby.

I nästa inlägg kommer vi tipsa om de bästa inomhusaktiviteterna i Malmö.

/Magdalena och Pernilla