Årlig tradition

Vi gillar att campa båda två och vi har båda en tradition med årlig camping. Förra året provade vi något som var nytt för oss – Glamping.  Vi besökte båda vid olika tillfällen Tredenborgs camping utanför Sölvesborg i Blekinge. 

Tredenborgs Camping

Tredenborgs Camping ligger tre km från Sölvesborg, med havet och bokskogen som närmsta grannar. Förutom de tio glampingtälten finns det vanliga campingplatser och nio stugor på campingplatsen. Det finns även en minigolfbana och det går att hyra kanoter, motorbåt, cyklar och trampebilar. Utöver det har Tredenborg ett sommarprogram som innehåller allt från musikquiz till veteranbilsshow. Om du inte bara vill njuta av den underbara naturen finns det med andra ord mycket att göra på Tredenborgs camping.

Vad är glamping?

Glamping betyder glamourös camping. När du glampar har du möjlighet att njuta av friluftsliv utan att behöva ge avkall på några bekvämligheter. Kan det bli mycket bättre? De bekvämligheter vi fick njuta av var värme i tältet, sängar, möjligheter till att sitta inne och äta vid dåligt väder, kylskåp och tältet var redan uppsatt när vi kom. Har du glampat? Vi tar tacksamt emot nya glampingtips.

Pernilla på Glamping med sin familj

Minstingen tyckte det var toppen att gå och titta på hönsen och grisarna.

Vi hyrde trampebilar, det var superroligt och vi var ute på lång tur där killarna trampade och vi sprang bredvid.

Ett dopp blev det, det var rätt svalt men underbart.

Magdalena på glamping med familj och vänner

I tio år har jag, min familj och tre andra familjer campat. Sammanlagt är vi 17 personer! Vi har främst campat i Skåne, men vi har även campat i Halland. För att fira vårt 10-års jubileum ville vi göra något extra av vår campingsemester. När vi fick höra talas om Tredenborgs glamping var det ett lätt val var sommarens camping skulle ske.

För tio år sedan var den yngsta campingmedlemmen endast några månader och vi alla hade små barn. Det var lite struligare på den tiden, men det har alltid gått bra och vi alla har tyckt det varit jättekul att campa. Trots det var det ingen som sade nej till glamping när det kom på förslag. Vi är långt ifrån några supercampare, så detta alternativ föll oss väl i smaken.

Riktiga sängar och kunna stå upp i tältet, det är annat än att sova på en sunkig luftmadrass och stå böjd som en banan i tältet.

Ljusslingorna medförde ett mysigt sken i tältet.

 

Hela gänget samlat
Dags att diska!

Tredensborgs camping ligger 4 km från Sölvesborg.

Vi gick in till mysiga Sölvesborg och åt god lunch på Shady Burgers.

/Magdalena och Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera