Sommar och sol! Var ska du bege dig om du vill bada? Malmö ligger precis vid havet och det finns flera olika badplatser att välja mellan. Även i närheten av Malmö finns jättefina stränder. Det är bara att välja och vraka, med andra ord. 🙂

Ribersborgsstranden

Många Malmöbor åker gärna till Ribersborgsstranden, av de flesta kallad ”Ribban”  Här finns fin strand, bryggor och kiosker. Vid stranden finns ett handikappbad och ett avgränsat område för nakenbad. Det är även här Kallbadhuset ligger. Många kommer till Ribban för att utföra olika aktiviteter på det stora gräsområdet som ligger innan du kommer ner till stranden.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4218-768x1024.jpg

Sibbarp

Inte långt ifrån Ribersborgsstranden ligger Sibbarp. Här finns också en fin sandstrand, men det finns även stora gräsmattor och bryggor. Vid Sibbarps strand finns en campingplats där det finns en servering och bangolf. Många kommer hit och till Ribban för att umgås och grilla på kvällstid. Minst lika mysigt som att komma hit på dagen.

Västra hamnen

Om en sandstrand inte är viktigt för dig, är bad i Västra Hamnen ett bra alternativ. Det är dock inte speciellt barnvänligt eftersom det är 75 m djupt när du hoppar/går ner från bryggorna i Scaniaparken. Här finns ett stort trädäck som du kan sitta på och det finns även tre badbryggor.Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5620-768x1024.jpg

Lomma

Om du kan tänka dig att bege dig utanför Malmö finns det fina badplatser relativt nära. Vi kan rekommendera dig att ex åka till stranden i Lomma, som ligger norr om Malmö. Här är det mycket långgrunt och passar därutav familjen med de yngre barnen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0428-768x1024.jpg

Klagshamn

Om du istället beger dig söderut kan du få härliga badupplevelser i Klagshamn.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_2848-768x1024.jpg

Näset

Ännu längre söderut ligger Höllviken, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo (Näset)  Det är knappt en mil från första stranden till sista stranden. Här kan du njuta av sol och bad på vita finkorniga stränder. Det är många som åker till Näset under Falsterbo Horse Show, vecka 28. Om du inte är glad för hästsport är det en god idé att besöka Näset en annan tid än just denna vecka.