Just stränder är väl inte det som man tänker på när man pratar om Santorini. Santorini är känt för de fina solnedgångarna, de vitkalkade husen och calderan. Många av stränderna har gråsvart sand till följd av ett stort vulkanutbrott. Vi ville besöka några stränder när vi var på Santorini och vi valde att besöka två olika stränder när vi var på där.

Red beach

Red beach, en strand där sanden är mörkt röd istället för svart eller grå som de andra stränderna är på Santorini. Den röda färgen kommer från den röda sanden från berget. Det krävs ca en fem-minuters promenad från parkeringsplatsen för att komma dit. En inte helt lätt tur att gå dit. Vagn går inte att köra där och om man har svårt med klurig terräng kan det även vara svårt att ta sig ner på stranden. Det var en mäktig syn med berget precis vid stranden, men det är ingen strand vi valde att hänga länge på. Vi gillade dock att bada och svalka oss där innan vi åkte vidare.

Kamari beach

Sanden på Kamari beach är gråsvart, grovkornig och VARM. Vår plan var att bada och leka på stranden några timmar innan vi skulle köra vidare på ön. Så vi bestämde oss för att inte ta solstolar utan vi lade ut våra handdukar i sanden. Lite orutinerat kan man tycka med tanke på den varma sanden. Det gick nästan inte att sitta på handdukarna då den varma sanden kändes igenom våra badhanddukar. Som tur är så finns det träspänger utlagda på stranden som man kan gå på utan att bränna sina fötter då det blir otroligt varmt i sanden.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC01807-1024x683.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_2394-768x1024.jpg
Många hoppade från klipporna.

Längs stranden finns det en lång strandpromenad med restauranger, affärer och hotell.

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera