Rundresan i Tunisien inleds med att besöka Karthago som är en av de mest imponerande historiska platserna i Tunisien. Karthago, som ligger nära huvudstaden Tunis, var en mäktig antik stad och en viktig handelsmetropol. Från omkring 600 f.Kr. till 200 f.Kr var Karthago en stormakt som hade stora rikedomar samt kolonier i olika delar av Medelhavet, däribland Sicilien, Sardinien och Korsika. Idag räknas Karthago till ett av UNESCOS världsarv.

Guidad rundvandring i Karthago

Idag består Karthago av ruiner från forna dagar. År 146 f.Kr, efter det tredje puniska kriget, besegrades Kartago av romarna som jämnade staden med marken. Romarna nöjde sig inte med det utan de strödde även salt i jordfårorna för att jorden skulle förstöras. Vår kunniga guide Moncef tar med oss på en resa tillbaka i tiden. Moncef har varit guide i Karthago i 45 år! Det han inte kan, kan nog ingen annan.

Vi står och lyssnar intresserat när Moncef berättar för oss om platsens historia och alla arkeologiska utgrävningar som har gjorts här.
I Karthago finns en teater som fortfarande är i bruk. Här sätts det upp olika sorters föreställningar som en publik upp till 7000 personer kan se samtidigt.

En av de största antika badkomplexen som någonsin byggts är Antonius badhus. Badhuset förstördes 438 e. Kr. och stenen från badet återanvändes i byggandet av Tunis. Badet var flera våningar högt, men idag är det endast de nedersta våningarna kvar. Vid vårt besök i Karthago tillbringar vi mest tid här. Jag går och tänker på att just här har människor varit, barn som vuxna, rika som fattiga, för över 2000 tusen år sedan. Mäktigt!

Om du är intresserad av att läsa mer om Karthago rekommenderar jag dig att läsa Freedom Travels blogginlägg om denna speciella plats.

På väg till Sousse

Efter vårt besök i Karthago hoppar vi in i vår minivan och kör två timmar söderut för att komma till Sousse.

På väg till Sousse stannar vi till på en marknad. Jag vill gärna köpa en hatt för att skydda mig mot den starka solen, men det blir inget köp. Jag ser helt enkelt allt för rolig ut. Mitt huvud är inte gjort för att bära hatt. För min del blev det bara ett hg färska mandlar. Det funkar det också 🙂

Hotel Barcelo Concorde Green Park

Tidig kväll checkar vi in på Hotel Barcelo Concorde Green Park i Soussse som är ett femstjärnigt all inclusive hotell beläget precis vid havet.

Vi får ett hjärtligt välkomnande av hotellpersonal, hotellchef och turistchefen i Sousse.

Rummen är stora och jättefina, precis som hela hotellet är Det har ett perfekt läge precis intill en stor fin strand. Hotellet har tre restauranger varav en buffétrestaurang. Det som är en utmaning för alla stora all inclusive-hotell, gissar jag, är att laga god till alla hotellets gäster.

Denna utmaning klarar hotellet inte riktigt av, tycker jag. Fast det handlar kanske mer om mig. Buffé är inte riktigt min grej. Fördelen med bufféer är väl ändå att det oftast finns något som är gott. Ikväll blev min favorit denna paellan.

Det blir en mysig avslutning på kvällen med vars en drink och gott snack på stranden.

/Magdalena

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera