Örenäs slott, ligger i Landskrona kommun, det är ett av ca 150 slott som vi har i Skåne. Många av dessa slotten erbjuder att vi som besökare kan uppleva exempelvis fina trädgårdar, konst, mat och övernattningsmöjligheter i genuina miljöer. Örenäs slott är ett av dem och är placerat uppe på en höjd med finfin utsikt utöver både Öresund och ön Ven.

Rummet

Vi bodde i hotellet och rummet var fräscht och modernt på Örenäs slott, just då är det svårt att känna att man bor på ett slott. Slottskänslan förstärktes vid våra promenader och vid måltiderna då man ser slottet och är i slottet.

Slottets omgivningar

Ett litet gulligt museum, men kul för den som är intresserad att veta lite mer om slottets historia.

I de sköna varma badtunnorna njöt vi i både under eftermiddagen, men vi badade även en stund på kvällen. Då det blivit mörkt och enligt mig ännu mer njutbart.

Ålabodarna

Nere vid Ålabodarna är det mysigt att promenera och där finns möjlighet att bada från bryggor eller äta mat nere vid Ålabodarnas hamnkrog.

Restaurangen

Mannen och jag<3

Servicen i restaurangen var väldigt bra. Vi hade en urgullig servitris som var personlig, omtänksam och informativ. Och maten då? Mmm, maten var såå god. De picklade tomaterna och de spröda primörerna smälte i munnen, vi ville aldrig att maten skulle ta slut.

Gymmet

Både jag och min man brukar träna, vilket vi även brukar göra när vi är iväg på tur. Det finns ett gym, men det var ett litet gym, vilket funkar när det bara är vid ett tillfälle som nu. Utsikten från gymmet (löpbandet) var rogivande. Ett utegym finns med, vilket vi dock inte provade så kan inte uttala mig hur det är.

När vi promenerade runt i slottsträdgården och njöt av utsikten så var det lätt att tänka sig tillbaka hur de som levde här på början av 1900-talet när de satt och tittade ut från slottet.

En härlig vistelse med både vila, promenad, bad, träning och god mat.

/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *