På vår resa till Gdansk bestämde vi oss även för att ta en dagstur till Sopot. Sopot är en stad som räknas till Polens riviera, med lång, bred och vit sandstrand. Det går att läsa att den är 4,5 km lång och man kan tydligen cykla mellan Sopot och Gdansk. Vilket inte vi gjorde denna gången, men om jag återkommer till denna kusten och det är sommar skulle jag gärna göra det.

Tåget som vi tog till Sopot från Gdansk tog ungefär 20 minuter. Vi promenerade runt på Monte Cassino, som är Sopots nöjesgata. Det är en nöjesgata med ett stort urval mysiga restauranger och affärer. Vår promenad sträckte sig ut på Europas längsta träpir. Den är 512 meter lång och den byggdes i slutet av 1800-talet till den rika societeten. Det var november månad och det var grått väder just denna dagen och det kom en del regn. Både jag och min man sa att en sommardag här kan vi förstå att här är ännu mysigare och ännu mer folk. Även om vi denna dag var långtifrån ensamma som promenerade ut på bryggan.

Det krokiga huset i Sopot, har blivit en av stadens mest fotograferade byggnader. Det gällde verkligen att passa på att fotografera det mellan alla människor som gick förbi och alla som skulle fotografera det. Jag kan tycka att huset har en del likheter med det Dansande Huset i Prag. 

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera