Det finns ingenting som är bra med Coronapandemin. Möjligheterna och vår lust att resa utomlands under pandemin har ändå medfört något positivt. Vi har upptäckt många, och för oss nya, fantastiska ställen i vår närmiljö. Under två helger har vi upplevt Kristianstad kommun som har mycket att erbjuda såväl par som familjer. 

Annas hotell

Jag och min man inleder vi helg med att checka in på Annas hotell strax utanför Kristianstad centrum.
Anna, som äger det mysiga lilla hotellet, ger oss ett varmt välkomnande när vi kommer. I vårt vackra rum står en flaska bubbel och en skål med bär och väntar på oss. Jag älskar ställen som förstår hur viktigt det är med omhändertagande!


Frukosten serveras i det lilla hotellets vackra matsal.Annas frukost är såväl buffé som servering vid bordet. Visst är det lyxigt att bo på stora fina hotell men att bo på små, personliga hotell slår det mesta tycker jag.

Restaurang Smaca

Restaurang Smaca ligger vid Lilla torg i centrala Kristianstad. Även om vi har varit i Kristianstad ett par gånger sedan restaurangen öppnade 2019 har vi inte besökt Smaca innan. Det ångrar vi nu 😉


Kvällen vi är här är restaurangen fullbelagd. Det gläder oss. Det kan inte vara lätt att starta och driva en restaurang i en pandemi.

Smaca är väl värd att vara fullsatt. Här är nämligen inte bara servicen bra , vi äter även så god mat så vi sitter och funderar på när vi åt så god mat senast. Vi kommer inte på det…

Vi äter en trerättersmeny och dricker rekommenderat vin till. Till förrätt äter vi sotad salmalax och limekräm. Till huvudrätt äter vi skånsk entrecote och vi avslutar middagen med en äpple- och nypondessert.


Här är Martin som äger restaurang Smaca med sin fru. För dem är det viktigt att servera vällagad och närproducerad mat som är lagad från grunden.

Kristianstads VattenrikeKristianstad är vackert beläget vid Helge å. I Vattenriket, som består av just Helge å och vattnet i Hanöbukten, lever många ovanliga växter och djur.  Här finns det bl.a. möjlighet att gå olika promenadslingor och  lära sig mer på Naturum (byggnaden på bilden nedan).

Centrala Kristianstad

Kristianstad grundades på 1600-talet och är Skånes fjärde största tätort.


I stan finns många vackra gamla hus, affärer, teatern, restauranger och caféer.Regionmuseet är också centralt beläget. Det är fri entré till museet. Precis så ska det vara tycker jag. Museer ska vara tillgängliga för alla. När vi besöker museet lär vi oss bl.a. mycket om Kristianstads historia. Fram till 9 januari 2022 pågår en Pettson och Findus-utställning som passar den yngre publiken.


Sotnosen i Fornstugan

Innan vi åker vidare till Ivön  (som jag kommer skriva om i nästa inlägg) äter vi lunch, som är som vackra konstverk, på Sotnosen i Fornstugan. Pernilla och hennes familj äter middag på Sotnosen när de är i Kristianstad. Hon kommer skriva mer om det besöket i hennes kommande inlägg.
/Magdalena

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera