Restaurang San Greal

Ett stenkast från Malmö centrum ligger kvarteret Sankt Gertrud. Inne på den kullerstensbelagda innergården i ett hus från 1500- talet, ligger relativt nyöppnade restaurang San Greal. Vi kan lova dig att det är värt att ta sig från Malmös citykärna för att komma hit.

Restaurangen

San Greal är inte som vilken restaurang som helst. Så fort du kommer in på gården känner du att detta är speciell plats. I restaurangen är varje detalj vald med eftertanke och omsorg. Det känns lyxigt och familjärt på samma gång. När flärd möter hemtrevligt med finess kan det bara bli bra. Och det blir det också. Fast det blir inte bara bra, det blir jättebra!

Champagneprovning innan maten

Vi blir väl emottagna av Linn som inleder vår kväll med att erbjuda champagneprovning. Alla gäster som kommer till San Greal får börja sin kväll i baren. Tanken är att gäster som kommer hit ska få prova ut champagne eller vin som de tycker är gott, innan beställningen görs. För tillfället finns det 18 olika champagnesorter att välja mellan. Linn är noga med att betona att det är för tillfället. På San Greal vill de gärna växla vad de erbjuder sina gäster, det gäller såväl mat som dryck. Det kommer med andra ord aldrig att bli enformigt att besöka San Greal.

Linn börjar med att förhöra sig om vad vi tycker om. Därefter väljer hon ut champagnesorter som hon tror passar oss. Linn berättar om champagnen och om champagnetillverkarna. Linn har förmåga att prata på en nivå som är informativ och intressant. Vi får prova tre olika champagnesorter. Därefter väljer vi ut vår favorit.

Maten

På menyn går det att välja mellan smårätter, mellanrätter och större rätter. Det är inte en gedigen meny, men den faller oss i smaken. Vi tycker dessutom att det är trevligt med små menyer istället för välfyllda.

Det finns mycket som lockar och vi har svårt att bestämma vad vi ska äta. Vi beslutar oss för att dela två smårätter (ost och salami) och en mellanrätt (sparris med brynt hollandaise) och vi beställer in vars en flankstek med rotfrukter, som går under benämningen större rätt. Köttet är vällagat och välsmakande, likaså rotfrukterna. Sparrisrätten blir ändå vår favorit. Det enda vi ångrar är att vi inte beställde in vars en portion sparris. Den var nämligen fantastisk!

Vi sitter ute på den mysiga uteserveringen hela kvällen. Vi konstaterar att San Greal har lyckat uppnå det de vill. De erbjuder hemtrevlig var­dags­lyx och njut­nings­fulla smak­kombi­na­tioner. Vi konstaterar också att vi tycker om prisbilden. Lyx för en bra peng, det är fina grejer det. San Greal är värd att återvända till.

/ Magdalena & Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera