Ny dag och ny tur. På Lanzarote finns det marknad olika dagar och i Playa Blanca när vi var där var det på söndagar och onsdagar. Vi tog taxi till Playa Blancas centrum en söndag, och planen var att köpa nya fotbollskläder till vår minsting.

Hemma skulle vi aldrig åka utan bilstol, men när vi reser är det inte lika enkelt att resa säkert. Som du ser tyckte iallafall vår minsting att det var toppen att åka bil utan bilstol.

På taxitur

Marknad

Framme i marinan och mot marknadsshoppingen.

Jag tror att detta är det finaste läget som jag har varit på när det gäller marknad. Jag har varit på marknader som håller till på typ en parkering eller mer jord- och stenunderlag mitt ute i ingenting. I Playa Blanca på Lanzarote ligger marknaden i småbåtshamnen bredvid fina båtar och mysiga små affärer.

Efter att fotbollskläderna var inhandlade var det läge att rasta benen. 

Mormor och minstingen vilar benen efter en dag på marknad. Under tiden gick jag runt och tittade i affärerna, det gäller ju att passa på;). 

Söta små boutiquer, även om det blev mest fönstershopping så var det också mysigt att bara strosa runt.

Lunchen blev pasta och pizza, kändes nästan som vi var i Italien istället för Spanien.

Fina hus och växter

Vi såg så många fina kaktusar och palmer. Kontrasten blev också så fint tillsammans med alla fina vita hus som finns på Lanzarote, och det är konstnären Cesar Manriques förtjänst. Han bestämde sig tidigt att han inte ville att Lanzarote skulle utvecklas och bebyggas för mycket. Utan han ville bevara Lanzarote mer småskaligt och miljövänligt. Och detta måste jag säga att Lanzarote lyckats väl med. Vi var dock endast på södra Lanzarote, men om jag kommer dit igen så vill jag uppleva hans före detta hem som skulle vara roligt att se och även Jardin de Cactus skulle vara kul att uppleva. Har du besökt några av dessa ställena och vad tyckte du isåfall?

Affär med finfin utsikt över havet!!
Mer än jag som gillar skor:).

/Pernilla

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera