Under vår resa i Singapore fick många olika fantastiska smakupplevelser. Här behöver ingen gå hungrig, det finns något för alla smaklökar och plånböcker. Generellt sätt är det ganska dyrt att gå ut och äta i Singapore, framförallt om du, precis som jag, gärna dricker vin till maten. Här kommer mina restaurangtips inför din nästa resa till Singapore.

Under vår vistelse i Singapore åt vi en del hos våra vänner som bor här, men under våra nio dagar, blev det även en del restaurangbesök.

Long bar på Raffles hotel

Jag inleder med en riktig klassiker. Det är många som anser att ett besök i Singapore är inte fulländat utan ett besök på Raffles hotel. Här valde vi att, precis som nästan alla som kommer hit, dricka en Singapore Sling.

Enligt våra vänner, som har provat de flesta av staden bruncher, menar att den bästa brunchen finns här på Raffles hotel. Tyvärr hade de uppehåll för Sunday brunch när vi var här.

Restaurang Basilico

Det var dock inte allt för synd om oss. Vi åt Sunday brunch på Regent hotel istället. I hotellets restaurang Basilico dukas det varje söndag upp en helt underbar brunch. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Din Tai Fung

Våra vänner älskar dumplings och naturligtvis gick vi till deras favorit vad det gäller dumplingrestauranger. Din Tai Fung är en taiwanesisk restaurangfranchise som finns på många ställen i världen. Vi besökte restaurangen som ligger på berömda Orchard road. Det är inte en speciellt mysig restaurang, men enligt våra vänner serveras det stadens bästa dumplings här. Klart att vi gick hit! Våra Din Tai Fung-proffs beställde många olika smårätter som vi delade. Ett trevligt sätt att äta, tycker jag.

Det där med dumplings är inte riktigt något för mig. Då det även fanns mycket annat att välja på fokuserade jag på att äta andra rätter som var jättegoda.

The wine connection

Vid Robertson Walk ligger restaurangen Wine connection. Detta är en ledande kedja vad det gäller vinbutiker och vinrestauranger i Sydostasien. Här drack vi inte bara gott vin. Vi åt väldigt god mat också.

Restaurang OverEasy

Restaurangen OverEasy är en som en amerikansk diner. Här äter du hamburgare, revbensspjäll och dylikt. Det som utmärker denna restaurang är utsikten över bland annat det spektakulära hotellet Marina Bay Sands. Varje kväll har de en 15 minuter lång ljus- och vattenshow vid hotellet. Denna kväll åt vi burgare med underhållning. Inte illa!

PS.Café

Slutligen vill jag tipsa om PS.Café som ligger i mysiga stadsdelen Holland Village.

Här åt vi en riktigt trevlig lunch. Jag har redan bestämt mig för att fika här nästa gång jag är i Singapore. Deras bakverk ser gudomligt goda ut. När jag kommer tillbaka ska jag inte göra misstaget att äta en stabil lunch så att jag inte orkar äta en bakelse. 🙂

/Magdalena

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om oss
Välkommen till vår reseblogg! Här delar vi med oss av aktiviteter, utflykter och resor som vi gör.

Vi är två väninnor som träffades på en gemensam väns bröllopsfest 2008. Redan där och då förstod vi att vi hade många gemensamma intressen, speciellt att resa.

Continue reading...
Kontakta oss gärna
Prenumerera