Flyget till Malta

Gäääsp! Vi flög till Malta på den sämsta flygtiden någonsin. Kl 3 på morgonen landade vi. Vi hämtade ut vår hyrbil och sedan körde vi till hamnen för att ta båten över till Gozo. Vi behövde inte köpa båtbiljett till överfarten, utan det gör vi först på tillbakavägen. Jag och min man fasade lite för hur barnen skulle må och hur dagen skulle bli med tanke på att vi sovit så lite, men vi tyckte båda två att det blev en bra första dag på Malta.

Marsalforn

Vi bestämde oss för att köra till Marsalforn, som är av de mest populära stränderna på Gozo. Vi visste att det skulle vara varmt på Malta, men blev ändå förvånade av hettan. Det var nästintill omöjligt att vara i solen. Så vi badade i det otroligt klara vattnet eller höll oss i skuggan under parasollet.

Stranden var mest stenig, men i vattenbrynet var det lite sand så där satt vi och grävde och blev avsvalkade av vattnet. En del klippor som inbjuder till solbadande och för den modige dyk ner i havet. Om jag hoppade? Nja, såå modig är jag inte.

Ta Kullarina farmhouse

På eftermiddagen fick vi tillgång till vårt hus Ta Kullarina farmhouse som vi bokat på booking.com. Jag hittade boendet först på airbnb, men där kostade det några tusen kronor mer. Oftast när jag bokar boende kollar jag på olika sidor, för att spara pengar. Barnen blev helt lyriska när vi kom in i huset. De sprang runt från rum till rum på olika våningsplan och hoppade så fort de fick ner i poolen. Väldigt snabbt kände vi oss hemma i detta gamla hus som är mer än 350 år gammalt.

/Pernilla

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *