Vi tycker om att vara utomhus och vi är det så ofta vi kan. Det skånska vädret går dock inte alltid att lita på. Det händer att det regnar och blåser… Som tur är finns det många fantastiska inomhusaktiviteter att välja mellan i Malmö. Här är några av dem. 

Boulebar

Till boulebar kan du komma om du vill spela boule, äta brunch, lunch eller middag. Om du vill lära dig mer om boule och samtidig få berättat för dig kuriosa om boule finns det möjlighet att boka en bouleguide. Utöver det anordnar Boulebar olika typer av bouletävlingar exempelvis Allez allez som är boulevariant av rundpingis. Visst låter det kul?

Bounce

Är du full med energi passar det perfekt att komma till Bounce och hoppa, prova hinderbanan eller klättra på klättervägg. I den här stora trampolinparken finns det trampoliner i olika svårighetsgrader, så det passar alla.

Cool minds

Cool Minds är ett lek- och kunskapslabb. Här kan barn och ungdomar experimentera med teknik, kemi och biologi. Här kan du göra ett DNA-halsband, bygga en robot och lära dig att programmera egna dataspel. Superhäftigt och lärorikt på samma gång. Cool Minds hittar du i Folkets Park.

Guidad visning på Malmö Opera

Visa dagar är det möjligt att ta del av livet bakom kulisserna på Malmö Opera. Under ca en timme får reda på mer om de olika yrkena de har som jobbar på operan. Du får också reda på hur det går till att sätta upp föreställning. En rolig och lite annorlunda upplevelse. Har du tur kanske du även träffar på en skönsjungande kändis när du är här. 🙂

Malmöhus slott museum och Teknikens och sjöfartens hus

Malmöhus slott har anor från medeltiden. Sedan många år tillbaka är det ett museum. Det finns ett fint nyrenoverat akvarie och ett terrie i källarplan. Just nu pågår tre utställningar med tema 30-tal.

På Teknikens och sjöfartens hus kan du bl.a. gå in i en ubåt, leka i en gamma brandbil och där finns också flera olika experiment du kan prova. Detta är ett ställe som de flesta barn tycker jättemycket om.

Malmö klätterklubb

Du behöver inte vara en erfaren klättrare för att klättra på Malmö klätterklubb. Vissa dagar är det nämligen möjligt att komma hit och provklättra. Mellan den 19/6 och 5/7 får skolbarn provklättra gratis.

Questrooms

Det finns  två olika rum att välja mellan på Questrooms, Fängelset och Ryska Maffian. När vi stiger ur tidsmaskinen och in i Ryska maffian i Mikhails rum börjar vi direkt söka efter ledtrådar. Det krävs ett gott samarbete för att lyckas förstå de hemliga koderna och de dolda budskapen. Det är en otroligt häftig känsla när det går upp får oss hur vi ska lösa olika uppgifter som för oss närmre vårt slutmål, att hitta pengarna. Det är svårt, men jättekul. Ibland blir det för svårt för oss och då har vi möjlighet att trycka på en knapp inne i tidsmaskinen. Genom det får vi ledtrådar för hur vi ska gå vidare. Pulsen är hög hela tiden och timmen vi har på oss att lösa uppgiften går jättesnabbt. När tiden håller på att ta slut hör vi hur den ryska maffian närmar sig oss och pulsen stiger ännu mer. Ska vi hinna? Kommer vi klara av uppgiften i tid? Om du gillar klurigheter och utmaningar samt om du vill uppleva något utöver det vanliga kan jag varmt rekommendera dig att boka ett besök på Questroom. Det är inte en fysiskt krävande aktivitet och den passar alla över 10 år som gillar problemlösning. 

The Alley

The Alley ligger i en källarlokal i centrala Malmö. Det finns tre rum att välja mellan. Vi väljer rummet “The Last hand”  Efter en kort introduktion av vår värd Jan blir vi insläppta i ett rum, ett gömställe från en hemlig organisation från 1920-talet. En röst hörs från en högtalare. Vi får information om att vi är agenter och vi lösa en uppgift och genom det kan vi bestämma hur framtiden ser ut. Tiden är knapp! Vi har 60 minuter på oss! The Alley skiljer sig lite mot andra Escape rooms vi har besökt. Den första skillnaden är att vi inte behöver hitta en nyckel för att ta oss ut ur rummet. Vi ska istället lösa ett uppdrag. Som agenter blir vi delaktiga i händelseförloppet. Vid uppdragets slutskede får vi välja utgången. Det är en kul twist på hela upplevelsen att vi får välja scenariots slut. Det har vi aldrig fått göra innan. Skaparna av The Alley har gjort allt själv och det är tydligt att de vill förmedla ett budskap. Hela konceptet är otroligt imponerande. Jan är oerhört engagerad och vänlig. Han tar sig tid att berätta om alla finurliga detaljer i rummet och fylla i de luckor vi inte förstod. Om vi klarade att lösa uppdraget inom 60 minuter? Ja då, det tog oss 55 minuter att förändra världen. Det är inte en fysiskt krävande aktivitet och den passar alla över 10 år som gillar problemlösning.

Teamtastic

Det finns nio olika rum på Teamtastic och i alla rum får vi olika utmaningar. Vi får endast en chans att lösa uppgiften i rummet. Inte nog med det, vi får bara vara inne i varje rum i fem minuter.
Innan vi går in i rummet får vi läsa vad utmaningen handlar om och vi kan då direkt lägga upp en gemensam strategi för hur vi ska klara uppgiften på bästa sätt. Så fort vi stiger in i rummet stiger pulsen lika snabbt som klockan tickar ner. Vi vill såklart nå den högsta nivån som är 10! I vissa rum går det riktigt bra för oss. Vi känner att vi har ett välfungerande samarbete och vi kompletterar varandra. I andra rum går det mindre bra. Det är bara att ta nya tag och ladda om inför nästa utmaning! Det är verkligen jättekul att rummen är olika. I ett rum behöver vi vara reaktionssnabba, i ett annat rum behöver vi vara smidiga och i ett tredje rum behöver vi vara pricksäkra o.s.v.  Det som är gemensamma nämnare för alla rum är att vi behöver kommunicera, samarbeta och vi behöver vara snabba.

VR Malmö

OMG! Shit shit shit! Dessa ord kom ur våra munnar väldigt många gånger under den timme vi besökte VR Malmö. Vi skrek, vi vek oss av skratt och vi duckade för det vi upplevde kom emot oss när vi spelade fotboll, sköt robotar och monster. Vi avslutade med att gå på en planka ut från en skyskrapa i New York. Trots att vi visste att det inte var på riktigt så kändes det väldigt verkligt. Vi fick svindel och benen skakade. Helt galet, egentligen.

Vi tycker att VR Malmö passar alla åldrar och det behövs inga förkunskaper för att delta. Har du barnasinne och mod får du garanterat en rolig stund här.

/Magdalena & Pernilla