Tjejresa till Köpenhamn

Jag har varit i Köpenhamn många gånger. Det är lätt att ta sig dit för oss som bor i närheten av Malmö. Vi tar endast tåget över sundet och sedan är vi i centrala Köpenhamn. Denna gång hade jag och mina tjejkompisar planerat att vi skulle göra något nytt som vi inte gjort tidigare i Köpenhamn. Vi tog en Hop on -hop off busstur runt i Köpenhamn.

Vi hängde en del i mysiga stadsdelen Christianshavn, som är en ny stadsdel för oss. Lägenheten som vi hyrde genom airbnb är belägen på Dronnigegade som ligger i Christianshavn. Vi alla fyra tyckte att Christianshavn är en liten pärla som både är mysigt och genuint köpenhamnskt med kullerstensgator kantat av gamla hus i blandade färger. När man promenerar runt vid kanalen och ser husbåtar, segelbåtar och båtcafee’r så börjar jag tänka på Holland. Kanske inte så konstigt för han som planerade området var en holländsk man.

Vi var på restaurang FIAT och åt god mat där. Vi har fått tipset av en på instagram inför vårt förra Köpenhamnsbesök. Fiat är en mysig restaurang med god mat och bra läge på Kongens nytorv i centrala Köpenhamn.

/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *