Restaurangtips, Madrid

Restauranger

Mat och dryck. Så mycket i livet kretsar kring just det och på resor tycker jag att det på något sätt känns extra viktigt att äta och dricka gott. Huvudsyftet med vår resa till Madrid var, som sagt, att umgås samt njuta av härliga restaurangbesök ocha dryckestopp. Vi fick precis allt vi önskade! Madrid erbjuder en uppsjö av olika restauranger och jag vill dela med mig av våra favoritställen.

La Manquina  Adress: Calle de PonzanoHär åt vi resans bästa mat. Det var inte bara resans bästa mat, jag kan sträcka mig så långt som att säga att det var länge sedan jag åt så god mat. Restaurangen ligger i en trendig del av Madrid. Vi var på restaurangen en måndag kväll och det var fullt med folk och en härlig stämning (dock inte på bilden då den är tagen precis innan stängning 🙂 ) . Vi upplevde att det främst var lokala Madridbor som besökte restaurangen den kvällen. Det kändes m.a.o inte så turistigt.

Taste Gallery Adress: Plaza de San Miguel 8 (precis utanför Mercado de San Miguel)Här åt vi fantastisk goda tapas. Engelsmannen som serverade oss visste verkligen vad god service innebär. Bra service förgyller sannerlig ett restaurangbesök, eller hur?

Mercado de San Miguel Adress: Plaza de San Miguel. Öppettider: Måndag, tisdag, onsdag och söndag kl: 10-24, torsdag, fredag och lördag kl: 10-14
Mercado de San Miguel är Madrids mest kända och en av de äldsta marknaderna i Madrid. Här samlas turister och lokalbefolkning för att köpa färska varor, äta och dricka. Det är en fantastiskt vacker byggnad och den är utsedd till ett kulturarv. Att besöka Mercado San Miguel känns nästan som ett måste vid ett Madridbesök.

Mercado de San Anton Adress: Plaza de San Miguel. Öppettider: Måndag, tisdag, onsdag och söndag kl: 10-24, torsdag, fredag och lördag kl: 10-14Detta är också en marknad, men inte lika känd som Mercado de San Miguel. Marknaden sträcker sig över tre våningar och längst upp finns en jättemysig takterrass där många samlas för att ta en drink innan maten.Jamoneria
Avslutningsvis vill jag rekommendera er att besöka någon av Madrids många “Jamonerias”. Vi avslutade varje kväll med att besöka haket som låg granne med den lägenheten vi hyrde. Faktiskt riktigt mysig att äta god skinka, dricka ett glas rött och kolla in Madridborna som slank in för att äta en bit mat eller bara dricka en kopp kaffe mitt i natten.

/Magdalena