Edinburgh – aktiviteter

Visst är det alltid spännande att upptäcka nya platser! Ärligt talat visste jag inte mycket om Edinburgh innan vi bokade vår resa dit. Whisky och säckpipor var de första två ord som jag kom att tänka på i samband med Edinburgh. Som tur är har Edinburgh fler saker att erbjuda än det. 🙂

Edinburgh Castle

Något som är väldigt speciellt med Edinburgh är att du kan se slottet, som ligger på en klippa, i princip var du än är i staden. Slottet är inte bara Edinburghs, utan en av hela Storbritanniens främsta sevärdheter. Så klart besökte vi, precis som många andra, Edinburgh Castle när vi var där.Prick klockan 10 när portarna öppnas kommer vi fram till slottet. Om du ska besöka slottet under din Edinburghvistelse vill jag passa på att rekommendera dig att köpa biljetter hemifrån och vara här då slottet öppnar. Senare på dagen sägs det ofta vara långa köer. 
Slottet, som är byggdes under flera hundra år, innefattar mycket historia. Det finns många olika byggnader att besöka. Tur att vi fick en karta! 🙂Under vårt besök får vi lära oss en del om Edinburghs historia. Spännande och stundtals lite skrämmande! 

Real Marys King´s Close

På Royal Mile, en kort promenad från slottet, ligger en annan historisk sevärdhet,  Real  Mary King´s Close. Här förflyttas vi till 1700-talets Edinburgh. En guide i tidsenliga kläder tar oss ner till de underjordiska gränderna och vi får berättat för oss hur det var att leva där under den tiden. Det känns nästan obegripligt att människor bodde här under ett par hundra år. Real Marys King´s Close känns som en unik sevärdhet som jag kan rekommendera dig att besöka om du åker till Edinburgh.

Tyvärr fick vi inte ta några foto i gränderna.

Camera Obscura & World of illusions

Mellan Edinburgh Castle och Mary King´s close ligger, enligt oss, Edinburghs roligaste sevärdhet  Den fem våningar höga byggnaden är fylld med överraskande illusioner och experiment. Det är även möjligt att se olika shower flera gånger per dag. Ups, Alice huvud på ett fat!

Storebror blev helt plötsligt väldigt stor!
Det blev mycket skratt i spegellabyrinten. Alice och Jonathan närmre 70 år!
Vi skrattade mest när jag förvandlades till en asiatisk kvinna. Hysteriskt kul. Tyvärr missade jag ta foto på mig.

The Fudge House

Ok, detta är väl egentligen inte en sevärdhet, men det är ett gott besök iaf. På The Fudge House kan du under vissa tider se när de gör fudge och du kan alltid köpa gudomligt god fudge här. Gillar du fudge är det hit du ska gå!Hur blev det då med whiskyn och de säckpipespelande männen? Jodå, vi fick se och höra flera män spela säckpipa. Det är vi glada för och vi är minst lika glada för att vi överlät whiskyprovningen till andra turister. 🙂Edinburgh har, såklart, många fler sevärdheter att besöka än vad vi hann med under vår vistelse. Vill du läsa mer om olika sevärdheter i Skottland kan jag rekommendera dig att läsa bloggen Scottish moments. https://www.scottishmoments.com/

/Magdalena