Skånes djurpark


Idag var det dags för en familjeutflykt och flest röster hamnade på Skånes Djurpark. Det var många år sedan vi var där och det är nog olika saker som har gjort att det blivit så. En av orsakerna kan nog vara att idag pratas det mer om det negativa kring djurparker. Vilket även var en diskussion som vår tonårstjej pratade mycket om när vi var där, har djuren det bra, varför finns det djurparker, m.m. Efter dagens besök tyckte vi alla att det känns som djuren har det bra på Skånes djurpark, men visst finns det många tankar och etiska funderingar på om det är rätt med djurparker. Vad tycker du om djurparker?

Fåret Shaun

Världens första Fåret Shaun-värld finns i Skånes djurpark. Idag var en modig dag så fåren fick kramar idag. Till vår minstings lycka så var där en attraktion där en åker traktor på en 250 meter lång traktorbana.

Skånes djurpark

Skånes djurpark är världens största djurpark för nordiska djur. Vi såg  bl.a älg, varg, kronhjort, örn, säl och björn. När vi var vid björnarna fick vi se när de blev matade med frukt och grönsaker. När vi stod och tittade på björnarna och deras söta ungar händer det som en skojat om, någon tappade ner sin mobil till björnarna, hejdå telefonen. Vår tonåring skulle blivit förstörd om hennes telefon tappats ner till björnarna. Men det enda barnen undrade över var om de som tappade mobilen gick och sade till så inte björnarna blev skadade av glaset på mobilen. Vår minsting som brukar titta på traktor på våra telefoner sa “Traktor” när telefonen låg hos björnarna.

Expedition Upp

Expedition Upp, är en 350 meter lång äventyrsstig på hängbroar på 6-9 meter upp i luften. Däruppeifrån kunde vi se vargar, sälar och andra djur från fågelperspektiv. Även när vi inte såg djur så var det roligt att gå på hängbroarna. OBS: Barn måste vara över 90 cm och gå själva, då en inte får bära barn på bron. Vår minsting gick halva av broarna, men när det blev svårare broar vände den snälla pappan så jag kunde fortsätta med sonen som ville gå på alla broarna.

Att leka med vatten är alltid roligt, så här hängde vi ett tag.

Nöjda och trötta vände vi hemåt och den enda som var vaken i bilen var chauffören:)

/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *