Sevärdheter i San Francisco – Golden gate

Vad förknippar du San Francisco med?

När jag har frågat mina vänner vad de tänker på när de hör San Francisco har i princip alla sagt Golden Gate Bridge, Alcatraz och Fishermans Warf. Några har också nämnt branta gator, spårvagnar och många hemlösa. Efter 18 år återvände vi till San Francisco. Det blev en positiv överraskning. Vi gillade staden bättre denna gång. Vi gillade den till och med riktigt mycket. Första dagen besökte vi Alcatraz (se tidigare inlägg) och andra dagen cyklade vi bl.a över Golden Gate Bridge.

Golden gate bridge

Golden Gate Bridge är en av världens längsta hängbroar och en av världens mest berömda broar. Tyvärr är den också en av de platser i världen där flest människor begår självmord. Den har fått en rödorange färg delvis för den ska synas i dimmigt väder och för att båtar ska kunna se den på långt håll. 


På två hjul över bron

Vi hyrde cyklar https://www.bikerentalsanfrancisco.com under några timmar och vi cyklade längs sundet och över bron.Vädret var som en fin svensk sommardag och vi trampade på och njöt av att ta oss runt på två hjul. Inte ett moln syntes så långt ögat kunde nå. Vi stannade och åt en lätt lunch vilket gick ganska snabbt. En kort stund senare, när vi ätit klart, hade den dimman dragit in. Vi kunde inte ens se bron när vi kom ut från lunchhaket! Tänk att det kan gå så snabbt från att vara klart väder till tjock dimma. När vi cyklat över ungefär halva bron började dimman försvinna igen.

Jag missade att fota bron gömd i dimman. Här börjar det lätta igen.

Oj, det är högt!

Känslan av att cykla i sommarväder försvann med dimman. Det blev riktigt kallt och vinden var ganska stark när vi skulle cykla uppför den branta backe som leder till bron. När vi flåsande kom ut på bron insåg vi att den är väldigt hög. Borde inte vara förvånande, men helt plötsligt kändes 70 meter väldigt högt. 🙂 Fast det gjorde ingenting, jag tror att det medförde en härlig känsla när vi svischade fram över bron.När vi cyklat de 2737 meterna över bron stannade vi och pustade ut lite. Efter tips av våra vänner som bor i SF valde vi att vända när vi kom över på andra sidan istället för att ta båten tillbaka som de flesta andra gör cyklade vi.

Tillbaka igen

Efter en halv dag på cykel var vi tillbaka hos cykeluthyraren. Om du ska hyra cykel nästa gång du besöker San Francisco vill jag tipsa dig om att undersöka om det finns rabattkuponger eller andra bra deals. Vi hittade ett bra erbjudande på Groupon vilket gjorde att cykelhyran blev många dollar billigare.  😀

/Magdalena