Pernilla njuter av sol, värme och mys med sin familj på Jamaica. Min familj är på väg hem från skidsemester. Jag då? Jag drog det korta strået denna gång. Jag har varit hemma och jobbat. Naturligtvis har jag inte bara jobbat. Jag har planerat kommande resor också och jag har blickat tillbaka på gångna resor. Idag har jag drömt mig tillbaka till Gdansk, där jag var för en månad tillsammans med min fina vän Sabina. 

Önskan om ett återbesök

Idag har det varit kallt och soligt hemma i Höllviken. Tänk vad lite sol kan göra för humöret! 🙂 När jag var ute och gick längs havet tidigare idag kom jag och tänka på fantastiska Retro café i Gdansk. Tänk om jag hade kunnat gå till Retro och värma mig och äta en god macka efter min strandpromenad.

Ett café som är vad det heter

Retro café gör skäl för sitt namn. Möblemanget, tavlorna och menyn – allt känns retro. För att förhöja retrokänslan spelas 40-talsmusik från den gamla grammofonen.Atmosfären är välkomnande, servicen är bra och mackorna är gudomligt goda. Retro är även ett ställe för teälskare. De har en meny över de 30 olika tesorterna du kan välja mellan. Underbart, tycker jag. Fast det är svårt att välja. 🙂 Naturligtvis serverar de kaffe också för den som önskar det.
Jag har sett i efterhand att Retro cafe´ ligger på andra plats på Tripadvisors lista över bästa café i Gdansk. Jag kan förstå varför. Vi tyckte det var så bra att vi var där två gånger under vår helgvistelse i GdanskOm du vill besöka Retro när du kommer till Gdansk ska du ta dig till Piwna 5/6. Vackra The Great Armoury ligger precis i närheten. 

/ Magdalena