Questrooms

Escape rooms har blivit populärt de senaste åren och det finns runt om i världen. Ursprungsidén kommer från Japan utifrån tanken att skapa ett TV-spel i verkligheten. För ungefär ett år sedan öppnade Questrooms  i Malmö. I dagsläget finns det två olika rum att välja mellan på Questrooms, Fängelset och Ryska Maffian. https://www.malmo.questrooms.com    

Varmt välkomnande på Questrooms

En kylslagen torsdagskväll beger vi oss till Slussgatan i Malmö. Utanför går det inte ens att ana vad som döljer sig innanför dörren. Det finns ingenting som vittnar om att det går att ha en fantastisk klurig, spännande och rolig timme med familj och/eller vänner här. 

Så fort vi kommer in på Questroom får vi ett varmt välkomnande av Alina och Björn. Eftersom vi har provat escape rooms tidigare väljer vi att utmana oss själva med att ta oss an Ryska maffian, som sägs vara lite svårare att lösa än Fängelset. Med stor inlevelse berättar Björn en historia om en pojke som heter Mikhail som råkat bli involverad i den ryska maffian. I sin berättelse tar Björn oss till Ryssland på 90-talet. Vi får berättat för oss att vi ska ta oss hem till Mikhail med hjälp av en tidsmaskin. Björn bygger upp historien på ett bra sätt och vi får reda på vad som föranlett att Mikhail behöver vår hjälp. Vi får tillräcklig förkunskap för att förstå vad vi ska göra för att kunna hjälpa honom. 

En spännande timme

När vi stiger ur tidsmaskinen och in i Mikhails rum börjar vi direkt söka efter ledtrådar. Det krävs att ett gott samarbete för att lyckas förstå de hemliga koderna och de dolda budskapen. Det är en otroligt häftig känsla när det går upp får oss hur vi ska lösa olika uppgifter som för oss närmre vårt slutmål, att hitta pengarna. Det är svårt, men jättekul. Ibland blir det för svårt för oss och då har vi möjlighet att trycka på en knapp inne i tidsmaskinen. Genom det får vi ledtrådar för hur vi ska gå vidare. Pulsen är hög hela tiden och timmen vi har på oss att lösa uppgiften går jättesnabbt. När tiden håller på att ta slut hör vi hur den ryska maffian närmar sig oss och pulsen stiger ännu mer. Ska vi hinna? Kommer vi klara av uppgiften i tid? 

Jag kan inte berätta mer om rummet eller om vad vi gjorde , det skulle nämligen förstöra din Questroom-upplevelse. Om du gillar klurigheter och utmaningar samt om du vill uppleva något utöver det vanliga kan jag varmt rekommendera dig att boka ett besök på Questroom. Det är inte en fysiskt krävande aktivitet och den passar alla över 10 år som gillar problemlösning. 

/Magdalena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *